4 reistips voor een vakantie om nooit meer te vergeten

0
1309

De tijd van het plannen van je volgende zomervakantie zit er alweer aan te komen. Veel mensen vinden het lastig om een bestemming te kiezen. Enerzijds omdat zij niet zoveel weten van verschillende landen, anderzijds door het enorme aanbod aan reizen, maatschappijen en advertenties. Wil je een keer naar Azië? Dan geven wij je de beste reistips mee in deze blog!

Azië is goedkoop, maar er zit veel verschil tussen landen

In Azië is het over het algemeen goedkoop en liggen de prijzen dus ver onder de Nederlandse prijzen die je gewend bent. Nu zien we de laatste paar jaren in verschillende landen een enorme groei van de gemiddelde prijs. Een goed voorbeeld hiervan is Thailand. Door de enorme populariteit stijgen de hotelprijzen en dit is te voelen in je portemonnee. Wil je goedkoop op vakantie? Boek dan een rondreis Myanmar! Dit land zit boordevol onontdekte plekken en dit maakt het land dan ook zo uniek!

Ben je opzoek naar afwisseling?

Als je opzoek bent naar afwisseling dan is een rondreis Indonesie ideaal voor jou! Indonesie is een enorm divers land en biedt je naast een prachtig klimaat ook; prachtige culturen, natuurlandschappen, stranden en heerlijk eten! Bezoek Bali en de Gili eilanden om heerlijk te genieten, ga naar Sumatra om Orang-Oetangs in de oerwouden te spotten en bezoek grote steden als Jakarta!

Myanmar
Myanmar is een schitterend land. Ga er naartoe en ontdek de geschiedenis daar.

Pas op met lokale politie eenheden.

In Azie is het algemeen bekend dat de politie eenheden het hebben gemunt op toeristen. Zo zien we vaak dat toeristen boetes krijgen van agenten voor het rijden op het scooter zonder helm, terwijl vrijwel niemand een helm draagt. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar je kan het beter maar accepteren. Tevens bedragen de boeten omgerekend vaak niet meer dan 5 euro. Bedenk ook dat de politieagenten niet veel verdienen en ze dit doen om een extra zakcentje te verdienen.

Olifanten?

Hou je van olifanten en wil je deze graag eens zien in het wild? Dan heb je de grootste kans van slagen in Sri Lanka. Hier leven naar verhouding de meeste wilde olifanten als je kijkt naar het oppervlak van het land. Wilde olifanten worden steeds zeldzamer en het is zondermeer de moeite waard! Een rondreis Sri Lanka biedt je naast olifanten ook een enorme diversiteit aan cultuur, ontspanning en prachtige landschappen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here