5x reistips voor de Verenigde Staten

0
782
5x reistips voor de Verenigde Staten

Het land van groot, groter, grootst: de Verenigde Staten staat hierom wereldwijd bekend. Met zoveel verschillende staten, culturen en dialecten valt er veel moois te ontdekken. Het land is wel 237 (!) keer zo groot dan Nederland. Het is om deze reden ook moeilijk om tijdens een bezoek aan de VS om alle uithoeken te bezichtigen. Daarom hebben we speciaal voor degene die binnenkort een reisje naar Verenigde Staten hebben gepland 5 reistips opgesteld.

Plan wat je wilt zien

Afhankelijk van de duur van je reis en hoeveel je wilt zien van het land kan je van tevoren bepalen welke steden, staten en andere bezienswaardigheden je wilt zien. Bepaal ook hoe je je van A naar B wilt verplaatsen. Het land is immers zo groot dat je er zelfs voor kunt kiezen om een binnenlandse vlucht te nemen. Liefhebbers van avontuur kunnen daarentegen een busje of auto huren en zo een rondreis maken. Niet alles hoeft tot in het kleinste detail gepland te zijn, want zo blijft er geen ruimte over voor spontaniteit. Maar het is wel zo prettig om een beeld te hebben van de reis en het verloop ervan.

Zeg je bankpas (tijdelijk) maar gedag

Indien je nog geen creditcard hebt is nu het moment daar om een creditcard aan te schaffen. Het is in de Verenigde Staten niet mogelijk om met Europese bankpasjes te betalen. Zorg er ook voor dat je wat contant geld bij je hebt. Het is namelijk gebruikelijk dat er, in vergelijking tot Nederland, veel fooi geeft. Ook voor het huren van een auto of het reserveren bij een hotel heb je cash of een creditcard nodig.

Reistips Verenigde Staten

Bezoek één van de nationale natuurparken

Tijdens je reis naar de Verenigde Staten mag een bezoek aan een van de vele nationale natuurparken niet ontbreken. Bekende voorbeelden hiervan zijn Yosemite National Park, Death Valley of de welbekende Grand Canyon. Veel mensen combineren een uitstapje naar een natuurpark met een rondreis langs grote steden zoals San Fransisco, Las Vegas, Los Angeles, New York of Chicago. Een uitstapje naar een natuurpark is een perfecte dagbesteding om even aan het drukke leven van de grote steden te ontsnappen.

Regel je accommodatie op voorhand

Als je een indicatie hebt waar je zal verblijven dan kan je van te voren je accommodatie al regelen. Met de komst van platforms zoals Airbnb en andere hotels kan je online eenvoudig je slaapplek reserveren. Zo ben je verzekerd van een overnachting én kan je een hoop geld en tijd besparen. In Amerika barst het bovendien van motels. Deze vind je vaak langs de weg en voor een laag tarief kan je hier verblijven. Het echte Amerikaanse gevoel opdoen doe je zo.

Ontdek de Amerikaanse cuisine

Voor wie denkt dat de Amerikaanse porties wel meevallen, heeft het mis. Wat Nederlanders als een groot menu bestellen is dit een kleine portie in de Verenigde Staten. Een tip: haal je ontbijt niet in het restaurant van je hotel, maar ga buiten de deur ontbijten. Er zijn talloze leuke diners en zaken waar je iets ‘on-the-go’ kunt halen of waar een onbeperkt lopend ontbijtbuffet klaarstaat. Voor een aantrekkelijk prijsje kan jij allerlei lekkernijen proberen.

Ga voorbereid op reis

Om zo optimaal mogelijk van je trip naar de Verenigde Staten te genieten is het fijn om een aantal zaken van te voren vast te leggen, maar houdt ook ruimte over voor spontane ideeën. We hopen dat deze reistips voor de Verenigde Staten je een handje op weg helpen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here