Backpacken door Australië

0
1090
De opera in Sydney kent iedereen natuurlijk.

Van plan misschien te gaan backpacken in het prachtige Australië? Het is zeker een aanrader, vergeet hierbij vooral je zonnebrand crème niet. Het is namelijk echt een zonnig paradijs voor backpackers te noemen. Er zijn veel bekende plekken te vinden die je echt moet bezoeken en activiteiten die je nergens anders ter wereld zo mooi kunt doen. Het is bijvoorbeeld tijdens het backpacken zeker aan te raden een keer te gaan duiken in het Great Barrier Reef. Maar je kunt er ook prachtig surfen op de vele stranden. Het landt heeft veel te bieden voor backpackers, je wilt zeker nog wel een keer terug na je eerste bezoek. De grote steden Sydney en Melbourne zijn alleen al een bezoekje meer dan waard.

Milsons Point
Milsons Point is in Sydney te bewonderen. Het heeft een prachtig uitzicht.

Zelfs als je nog nooit ergens hebt gebackpackt is Australië een perfect beginpunt. Er zijn voldoende herbergen, hostels en werkmogelijkheden te vinden in dit backpacker paradijs.

Fire up the barbie

Australiërs zijn echte genieters, het zijn echte buitenmensen die houden van vlees. Er staat bijna altijd wel ergens in de buurt een barbecue aan. Het land is echter wel vrij prijzig te noemen, wees dus ook qua financiën goed voorbereid. Veruit de goedkoopste manier om te backpacken door Australië is toch wel met de bus. Het openbaar vervoer functioneert er goed en zorgt ervoor dat je snel ter plek bent. Maar als je met zijn tweeën of meer bent is het ook zeker aan te raden een camper te huren.

Met de camper door Australië
Met een camper door Australië reizen heeft een fantastisch iets. Je kan zelfs kangoeroes tegenkomen.

Gezien het formaat van het land zijn er verschillende klimaten op het continent te onderscheiden. Informeer je vooraf goed wat precies de beste reistijden zijn, dit verschilt namelijk per streek. Kortom, Australië heeft qua backpacken meer dan genoeg te bieden om er een onvergetelijke reis van te maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here