Bezichtigingen in Londen

0
1175
Bezichtigingen Londen
Bezichtigingen Londen

Londen staat bol van de gebouwen die je simpelweg moet zien als je de stad bezoekt. Het Palace of Westminster aan de Thames huisvest het Britse parlement en is met name bekend door de Big Ben. Vlakbij vind je de prachtige kerk Westminster Abbey en Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier. De Tower Bridge, St. Pauls Cathedral en Buckingham Palace mogen natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Als je alle bezienswaardigheden in één keer wilt zien, koop dan een kaartje voor de London Eye. Van 135m hoogte kun je een half uur lang genieten van een prachtig uitzicht.

Buckingham Palace
Buckingham Palace is het paleis waar de koninklijke familie van Engeland woont. De wisseling van de wacht blijft altijd een spectaculair iets.

Sport

Sportliefhebbers kunnen zich in Londen uitleven bij de vele voetbalstadions. Op slechts een paar kilometer van het centrum vindt elk jaar het grootste tennistoernooi van de wereld plaats. Als je in juni/juli de stad bezoekt is een wedstrijddag van Wimbledon een echte aanrader! Wimbledon tickets zijn wat prijzig, maar zeker te kopen.

Wimbledon
Wimbledon is het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld.

Cultuur

In de muziektempel Royal Albert Hall worden vele concerten en operavoorstellingen georganiseerd. Verder is er een overvloed aan geweldige musea in de stad, waaronder het gigantische British Museum. Voor schilderkunst kun je terecht in de National Galery, voor natuurlijke pracht in het Natural History Museum en voor de leergierigen onder ons is er het Science Museum.

Parken

Als de vermoeidheid is toegeslagen na het zien van al deze bijzondere dingen, kun je er voor kiezen om de rust op te zoeken in één van de prachtige parken die Londen rijk is. St. James’s Park is waarschijnlijk het bekendste park en dat is niet voor niks. Je waant je midden in de natuur, vlakbij het drukke centrum. In het grote Hyde Park is het geweldig wandelen en hardlopen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here