Bezienswaardigheden IJsland

0
1352

Als IJsland wordt bezocht als toeristische bestemming dan is met name de hoofdstad Reykjavik en de ruige, pure natuur het doel van de bezoekers. IJsland heeft natuurschoon die uniek is over de gehele wereld waardoor het een unieke en onvergetelijke bestemming zal zijn.

Bijna alle bezoekers zullen in aanraking komen met “De Gouden Cirkel”. Dat zijn drie toeristische hoogtepunten die vanuit Reykjavik in een dagtocht zijn te bewonderen. Het gaat hier om de machtige waterval Gullfoss, het natuurverschijnsel Geysir en het Nationale Park Pingveller.

De waterval Gullfoss ligt aan het einde van een 40 kilometer lange kloof waar het water 32 meter omlaag stort. Zijn bijnaam is de gouden waterval, wat betrekking heeft op de vele regenbogen die bij zonnig weer te zien zijn doordat het water veel nevelwolken veroorzaakt.

Gullfoss
De Gullfoss is de bekendste waterval van IJsland en maakt veel indruk.

Geysir, de naam zegt het al, is de originele naamgever van het natuurverschijnsel geisers. De geiser heeft een opening van 18 meter breed waar kokend water wel tot 79 meter hoogte de lucht in wordt gespoten. Geysir is momenteel minder actief, de nabijgelegen Strokkur is dat wel met elke 5 a 10 minuten een indrukwekkende watereruptie.

Pingveller is de naam van een Nationaal Park met een historische betekenis. Behalve oogverblindende natuurschoon is dit de plek waar al in het jaar 930 het eerste parlement van de wereld is opgericht. In 1262 is hier ook besloten dat IJsland onderdeel werd van Noorwegen. Deze openluchtvergaderingen stopte in 1800 toen het parlement verhuisde naar de hoofdstad Reykjavik.

Reykjavik zelf is een vrij kleine, goed te bewandelen stad met diverse musea waar de IJslandse architectuur overal zichtbaar is. Natuurlijk zal een bezoek aan de bijzonder Hallgrimskirkja kerk niet ontbreken. Het kerkorgel is voorzien van maar liefst 5275 pijpen en de kerktoren kan beklommen worden wat een schitterend uitzicht als beloning oplevert. Reykjavik is ook het startpunt voor boottochten om walvissen te spotten en helicoptervluchten door de bergen en langs de bijzondere landschappen.

Reykjavik
Reykjavik is de hoofdstad van IJsland. Het is een prachtige stad.

Het kunstmatige meer “Blue Lagoon” wordt op natuurlijke wijze verwarmd tot een prettige 39 graden. het bad schijnt geneeskrachtige werking te hebben bij reumatische klachten maar ook zonder kan iedereen genieten van een heerlijk warm bad in de open natuur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here