Bezienswaardigheden in Vietnam

0
1429
Bezienswaardigheden Vietnam
Bezienswaardigheden Vietnam

Vietnam is een groot land, met heel veel prachtige locaties en bezienswaardigheden. Hieronder worden er een paar omschreven, die je zeker niet mag missen tijdens een bezoekje aan Vietnam.

Een aantal bezienswaardigheden in Vietnam:

Halong Bay
Als je in Vietnam bent, mag een bezoekje aan Halong Bay absoluut niet missen. Deze baai bestaat uit meerdere eilandjes, waar rotspunten uit het water steken. Je kunt hier een een meerdaagse tour doen, waarbij je overnacht op een bootje dat een “Junk” genoemd wordt. Als je wat meer betaald, krijg je er op de boot ook wat meer luxe voor terug. Tijdens de tour kun je drijvende dorpjes en grotten bezoeken. Maar je kunt er ook kanoën of gewoon lekker relaxen op de boot.

Halong Bay
Bij Halong Bay kan je genieten van de schitterende natuur door middel van bijvoorbeeld een rondvaart.

Sapa
Een zeer populaire bestemming is Sapa, wat in het noorden van Vietnam ligt. Dit is een prachtige locatie voor de wandelliefhebber. Je kunt hier namelijk mooie wandeltochten maken door de mooie natuur. Tijdens de wandeling kun je een bezoekje nemen aan enkele dorpjes in de omgeving.
Je kunt een tour naar Sapa boeken in één van de vele reisbureautjes in Hanoi, maar je kunt deze ook al vooraf in Nederland regelen.

Sapa
Ben je een wandelliefhebber? Dan kan je in het plaatsje van Sapa genieten van de prachtige omgeving.

Tam Coc
Dit prachtige natuurgebied vind je op 2 uur rijden vanaf hanoi, vlakbij het stadje Ninh Binh. Je kunt hier een boottour doen, om zo een een bezoekje te nemen aan de grotten en een mooi beeld te krijgen van de mooie omgeving en natuur. Het is het beste om Tam Coc te bezoeken tijdens de zomermaanden, dan hangt er een leukere sfeer.

Tam Coc
Tam Coc staat bekend om zijn prachtige natuuromgeving. Zorg ervoor dat je wel in de zomermaanden de stad bezoekt.

Mekong Delta
Dit mooie waterrijke gebied ligt in het uiterste zuiden van Vietnam. Je kunt er boottochtjes doen over de Mekong en zo de authentieke dorpjes met drijvende markten bezoeken. Over het algemeen is het toeristisch, maar als je iets verder door reist, kom je op plekken waar je nauwelijks andere toeristen tegen komt. Voor een unieke ervaring, kun je ook overnachten in één van de homestays en zo een mooi beeld krijgen van het lokale leven in de Mekong Delta.

Mekong Delta
Mekong Delta heeft een schitterende groene omgeving, wat ligt in het uiterste zuiden van Vietnam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here