Een vakantie met actie

0
559
ardennen vakantie

Zandstrand of de bergen

Sommige mensen dromen van een vakantie waarbij ze lekker op het strand liggen. Bruin worden met een drankje in de hand, of lekker slenteren door het water en op het strand. Alhoewel een vakantie natuurlijk een moment is om bij te komen, kunt u hem ook lekker actief maken. Voor alle sportliefhebbers en avonturiers is de Ardennen een goede plek om op vakantie te gaan. De Ardennen is een groot natuurgebied waar u het avontuur kunt opzoeken. Rivieren, bergen en grotten bedekken het landschap en deze zijn ideaal om lekker het survivallen te ontdekken.

Voor iedereen

Survivallen bestaat er voor iedereen. Voor zowel jong als oud, evenals met verschillende groepsgroottes. Ook kan zo’n reis naar de Ardennen een leuke manier zijn om de medestudenten te leren kennen tijdens een schoolreisje of een werkweek. Inzettingsvermogen en teamwork worden getest en dit kan mooie relaties creëren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook arrangementen voor kleinere groepen, zoals gezinnen of zelfs een vader en een zoon die samen het avontuur voor korte tijd willen opzoeken.

Tip: Outdoor Activiteiten Ardennen: Buitensport & Groepsactiviteiten

Ter land, ter zee en in de lucht

Bij het survivallen in de Ardennen kunt u aan verschillende dingen denken. Het gebied bestaat uit prachtige natuur en vele mogelijkheden om lekker op pad te gaan. U kunt natuurlijk kiezen voor het ontdekken van het land, zowel wandelend als fietsend. Wandelingen van verschillende afstanden met een opklimmende moeilijkheidsgraad zijn al voor u uitgelegd, zodat u alleen de wandelschoenen moet aantrekken om op pad te gaan. Daarnaast is mountainbiken door de bossen ook een prachtige optie voor uw sportieve vakantie. Alhoewel het gaat om de ontdekking van de natuur, zijn de mooiste doorgaanbare wegen al voor u klaargemaakt, zodat u met gemak op avontuur kunt.

De Ardennen heeft natuurlijk ook rivieren door zijn gebied lopen en deze brengen hun eigen avontuur met zich mee. U kunt de rivier in uw eentje te lijf gaan in een kajak of kano of met een groep het razende water trotseren in een opblaasboot om lekker mee te wildwater raften. Daarnaast kunt u ook de hoogte opzoeken en gaan survivallen in de boomtoppen of aan de bergwand. Bergbeklimmen, abseilen of een parkoers tussen de bomen door zijn allemaal klaargezet voor de echte avonturiers.

Uitgelicht: Actieve gezinsvakantie in de Ardennen – Active Outdoor Event

Veiligheid boven alles

Alhoewel het survivallen voor iedereen een mogelijkheid is, blijft het natuurlijk verstandig om te letten op de veiligheid. Verschillende bedrijven en event organisaties hebben prachtige routes voor u klaargelegd en verhuren geschikt materiaal. Survivallen blijft een actieve bezigheid, waarbij voorzichtigheid en veiligheid bovenaan staan, zodat u met plezier uw uithoudingsvermogen kunt blijven testen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here