Granada: authentieke stad in Zuid-Spanje

0
1457
Granada
Granada

Granada is een aangename stad in het zuidoosten van Spanje. Met zijn 236.000 inwoners heeft het ongeveer de grote Tilburg en Eindhoven. Het is een stad die bruist van cultuur, studentenleven en de beroemde tapas. In de zomer is het er heet en droog, terwijl het in de winter soms flink koud kan zijn.

Bezienswaardigheden

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Granada, en misschien wel heel Spanje, is het Alhambra. Een prachtig paleis dat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het werd gebouwd onder Moorse heersers en later werd een renaissance paleis binnen het Alhambra gebouwd. Door de verschillende culture invloeden is dit een prachtige mengelmoes geworden, met uitgebreide tuinen en prachtige uitzichten over Granada en de Sierra Nevada.

Alhambra
Het Alhambra staat op het werelderfgoedlijst van UNESCO.

De meest bekende wijk in Granada is het Albaícin, een oude Arabische wijk met huizen uit de 14 de eeuw. Heerlijk om uren in te verdwalen, en met prachtige uitzichten op het Alhambra.
Verder is er ook nog de kathedraal van Granada, een van de grootste ter wereld, en de charmante wijk El Realejo.
Dat is ook de charme van Granada: elke wijk heeft zijn eigen karakter en identiteit, alsof je elke keer weer een andere stad ontdekt.

Activiteiten

Naast de vele bezienswaardigheden, heeft Granada ook nog vele andere troeven. Gezellige straatjes met zowel plaatselijke winkels als bekende Spaanse ketens, prachtige wandelpaden in het Generalife, en de dichtbij gelegen Sierra Nevada overhalen een uiteenlopend publiek voor een verblijf. Ook de heerlijke churros en de, vaak gratis, tapas die je bij een biertje krijgt moet je zeker proeven als je in Granada verblijft.

Sierra Nevada
Sierra Nevada heeft het prachtige gebergte, waar je heerlijk kan genieten van de wintersport.

De Mexicaanse dichter Francisco de Icaza tekende de pracht van Granada op in zijn beroemde uitspraak ‘Geef een aalmoes, vrouw, want er is in het leven geen ergere straf dan een blinde te zijn in Granada’, en het is niet moeilijk hem gelijk te geven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here