Informatie over Cuba

0
1264
Informatie over Cuba

Cuba is een land in het Caribisch gebied en bestaat uit twee grote eilanden Cuba en Isla de la Juventud en meer dan 4000 kleinere eilanden. Het land grenst aan de Golf van Mexico, Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Het land is in vijftien provincies en een speciale gemeente, eiland Isla de la Jventud, ingedeeld. Op het gelijknamige hoofdeiland bevindt zich ook de hoofdstad, Havana. Andere bekende grote steden in Cuba zijn: Trinidad, Santiago de Cuba en Varadero.

Geschiedenis van Cuba

De basis van de Cubaanse cultuur is afkomstig van de West Afrikaanse slaven, die rond het jaar 1500 naar Cuba kwamen, en de Spanjaarden. Aan het eind van de negentiende eeuw werd Cuba na een lange strijd met Spanje onafhankelijk. Wel met hulp van de Amerikanen, die erna niet vertrokken, maar er een militaire basis vestigden en er volgde een revolutie. In 1959 kwam Fidel Castro aan de macht en maakte van Cuba een communistische staat. Met hulp van de voormalige Sovjet-Unie bloeide de economie van Cuba weer op en kreeg het een hoge levensstandaard. Na de val van de Sovjet-Unie kreeg ook Cuba opnieuw economische problemen.

Andere informatie van Cuba

Naast de rijke geschiedenis zijn er ook nog andere dingen waar Cuba bekend om staat. Hieronder worden er een paar besproken;

Cubaanse sigaren
Cuba is bekend om zijn sigaren. Deze horen bij de beste ter wereld. De kwaliteit ligt aan verschillende factoren: de sigaren worden met de hand gemaakt, ze beschikken over goede tabak, en ze worden met een speciale techniek gerold.

Rum
De nationale drank van Cuba is rum. In Havana werden grote hoeveelheden rum geproduceerd, waaronder Bacardi en Havana Club. De staat nam na de revolutie de productie over. Momenteel komen er nog rond de zestig merken rum uit Cuba.

Salsa
Het leven van de Cubanen staat vol met muziek. Uit huizen of op straat, overal staat er muziek aan en danst iedereen mee met de ritmische bewegingen van de salsa. Salsa bestaat uit meerdere muziekstijlen: rumba, mambo en bolero. Een van de bekendste nummers uit de Cubaanse muziek is toch wel ‘Guantanamera’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here