Kamperen in het najaar, een goed idee?

0
1104
Kamperen in het najaar, een goed idee?
Kamperen in het najaar, een goed idee?
Kamperen in het najaar, een goed idee?

Elk seizoen heeft zo zijn charmes en een echt buitenmens weet dit. Heerlijk in de buitenlucht, genieten van al het moois om je heen. Maar is kamperen in het najaar eigenlijk wel een goed idee?

Materiaalkeuze

Natuurlijk hangt het een en ander af van de materiaalkeuze. Ga je in een trekkerstent, bungalowtent, caravan of camper liggen. Het maakt nogal wat verschil, zeker in het najaar wanneer het ‘s nachts al behoorlijk kan afkoelen. Een verwarming in de caravan kan het erg aangenaam maken, maar in een tentje is dat toch wat lastiger. Een extra deken is zo meegenomen en zo ook een slaapzak die bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Want wat je moet zien te voorkomen is dat je afkoelt. Dat wil zeggen dat je in het najaar gewoon ander materiaal mee moet nemen dan in de zomer.

Kamperen in het najaar, een goed idee?
In het najaar kun je niet lange avonden buiten voor de tent doorbrengen, deze avonden kun je gezellig knus in je tent door brengen. Zorg wel voor extra dekens wanneer je in een tent ligt.

Buitenleven

Ook het buitenleven is in het najaar net iets anders. ‘s Avonds lekker lang buiten zitten doe je niet zo snel meer, daarvoor koelt het te zeer af. Knus in een tentje is natuurlijk best gezellig en in een caravan bij de kachel kan het best lekker zijn. Maar met wat extra dekens is het buiten ook goed te doen. Maar een kampvuur doet wonderen in het najaar. Samen kastanjes poffen of gewoon muziek maken bij de warmte van het vuur is erg aangenaam. Wel even navragen of een kampvuur maken mag natuurlijk.

Luchtvochtigheid & Dauw

Denk er wel even aan dat de luchtvochtigheid in de helft heel anders is. Kleding blijft langer vochtig, waardoor dezelfde kleding als de dag ervoor aantrekken vaak geen goed plan is. Daarnaast is het slim om schoenen, handdoeken en ander textiel ‘s nachts niet buiten te laten staan vanwege de dauw. Natte spullen is niet echt iets waar je op zit te wachten.

Herfstpracht

Maar als je met al deze bovenstaande dingen rekening houd is het heerlijk om buiten te zijn. Kamperen in het najaar laat je ook genieten van de verandering in het landschap om je heen. Bladeren die verkleuren en vallen, paddestoelen, herfstdieren zoals egel en eekhoorn maar ook het warme zonlicht als je de tent of caravan uitkomt. Wil je iets meer luxe tijdens de vakantie, maar evengoed midden in het natuurschoon verblijven. Huur dan eens een natuurhuisje in Nederland en geniet van een heerlijk verblijf in eigen land.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here