Kerstmarkten in Europa

0
1198
kerstmarkt

Het wordt weer koud buiten en we leven weer massaal naar de kerst toe. In november en december kun je daarom ook weer veel kerstmarkten in binnen en buitenland bezoeken. Op een kerstmarkt staan niet alleen de leuke kraampjes centraal. Ook de kerstsfeer is buitengewoon goed. Tijdens een bezoek aan een kerstmarkt kun je niet alleen kerstspullen kopen, ook zijn er andere producten en lekkernijen aanwezig.

Nederland

De grootste kerstmarkten in Nederland zijn in Valkenburg, Dordrecht, Maastricht en Deventer. In Den Haag, Haarlem en Heemskerk zijn ook leuke kerstmarkten te vinden. Daarnaast is er een bijzondere kerstmarkt te vinden bij Kasteel de Haar. Bij dit kasteel kom je echt in een sprookjeskerstfeest terecht. Behalve de lichtjes zijn er ook verwarmde stands. Blijf je liever dicht bij huis? Kijk dan eens in je woonplaats, veel steden en dorpjes hebben hun eigen kerstmarkt(en).

Duitsland

Als je nu echt naar mooie kerstmarkten wilt, dan moet je in Duitsland zijn. De gezelligste kerstmarkten kun je vinden in Keulen, Aken, Düsseldorf, Oberhausen en Berlijn. Berlijn heeft verschillende kerstmarkten, zo vind je om de Gedachtniskirche een traditionele kerstmarkt, terwijl er op de Alexander Platz een kermis staat. Keulen staat dan weer bekend om de kerstmarkt bij de dom en de kerstmarkt in Oberhausen is in een groot warenhuis. Wanneer je kiest voor een romantische kerstmarkt dan kun je naar Hamburg, Münster of Goslar gaan.

Kerstmarkt
Wil je naar een kerstmarkt? Tegenwoordig is het daar lastig parkeren. Kies daarom voor een busreis.

België

De grootste kerstmarkten kun je vinden in Antwerpen, Leuven, Brussel, Brugge, Luik en Gent. In Brussel en Gent staat een reuzenrad vanwaaruit je dit sprookje kunt overzien. In Luik staat een geweldige roddelbaan, zodat ook kinderen kunnen genieten van de kerstmarkt. Andere leuke kerstmarkten zijn te vinden in Duffel, Maasmechelen, Brecht en Dadizele.  Een busreis naar de kerstmarkt in Brugge is erg in trek. Muijs Scaldis organiseert dit soort busreizen.

Overige kerstmarkten

Wanneer je bereid bent om verder te reizen, dan kun je ook naar kerstmarkten gaan in Luxemburg, Frankrijk of Denemarken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here