Ontdek het prachtige Nederlandse natuurlandschap

0
1713
landschap nederland

Wat veel mensen niet of nauwelijks weten is dat Nederland over prachtige natuurgebieden beschikt. Neem bijvoorbeeld de Veluwe of de Oostvaardersplassen tussen Almere en Lelystad. Wij van BB&L vinden dat wij Nederlanders, maar ook zeker de toerist wel wat meer aandacht mag besteden aan deze prachtige gebieden.

Buitenlandse toeristen

Voor buitenlandse toeristen is het makkelijk om bij de luchthaven direct een auto te huren. Op de pagina schiphol auto huren kun je van te voren al een auto naar wens uitkiezen. (Car hire Amsterdam Airport for English). Sla eens de bekende toeristische plekken als Amsterdam en de Keukenhof over en rij met je huurauto richting Almere.

Nederlanders

Ook Nederlanders zouden deze plekken wat meer moeten bezoeken. Wellicht gaan we met zijn alle dan nog meer van de natuur houden en realiseren we hoe bijzonder de natuur is. We moeten de Nederlandse natuur, die al op zo weinig plekken te vinden is, koesteren en er alles aan doen om dit te beschermen.

Nederlandse natuurlandschap
Nederland beschikt over prachtige natuurlandschappen.

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is een uniek natuurgebied wat je vrijwel nergens zo vindt als daar. Het natuurgebied is ontstaan zonder inmenging van de mens en dit proberen ze zoveel mogelijk te behouden. Het natuurgebied is ontstaan nadat de het IJsselmeer is opgespoten tot de polder. Waar ze direct begonnen met bouwen van steden als Almere en Lelystad was het gebied daartussen verlaten en gebeurde er niks mee. In 40 jaar tijd begonnen hier steeds meer bomen te groeien en dit trok wilde dieren aan. Nu is er inmiddels een film en een boek over dit natuurgebied en heeft het zelfs in Amerika bekendheid.

De Veluwe

Het andere bekende natuurgebied van Nederland is natuurlijk de prachtige Veluwe. Dit ongerepte natuurgebied is uitstekend om te wandelen en te genieten van de prachtige paarse gloed die de struiken met zich meebrengen. In de zomer is dit een prachtige plek om alles in bloei te zien, maar in de winter is het net zo bijzonder!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here