Ontdek Zuid-Afrika: onze reistips

0
709
Reistips Zuid Afrika, Tafelberg, Kaapstad

Zuid-Afrika is de afgelopen jaren door veel reizigers in hart gesloten. Niet verwonderlijk, want het uitgestrekte land heeft veel te bieden en is een prachtige bestemming. Van uitgestrekte savannes tot de koele steden als Kaapstad. Zuid-Afrika is een uniek land, waarbij Europese invloeden met inheemse Afrikaanse cultuur gemengd zijn. Wij begrijpen wel waarom het land zo populair is! In dit blog laten we je dan ook graag kennis maken met dit bijzondere land.

Verrassende steden

Johannesburg, de grootste stad, is een prima uitgangspositie om je reis te starten of te beginnen. Het is een centrale stad in het Oosten van Zuid-Afrika. De stad is modern en heeft genoeg voorzieningen voor toeristen. Van uitgaansmogelijkheden tot cultuur en historie: de stad wijst zich vanzelf. Een paar uur verder rijden ligt Pretoria. Dit is een van de drie hoofdsteden die het land heeft. Ga je naar het zuiden, dan kun je eigenlijk niet om Kaapstad heen. De stad ligt aan een baai omgeven door rotsen die je zelfstandig mag beklimmen. Het duurt even maar het uitzicht mag er zeker zijn en levert adembenemende plaatjes op.

Reistip Zuid Afrika, op safari Kruger park
Op Safari in het Krugerpark is een echte aanrader!

Natuur: into the wild!

Zuid-Afrika is met name populair onder toeristen die ‘The Big Five’ komen bezichtigen: de olifant, leeuw, waterbuffel, luipaard en neushoorns. Deze dieren leven in verschillende nationale natuurparken in het land. Het Nationaal park Kruger is een ontzettend groot park (bijna 20.000 vierkante meter!), helemaal in het oosten van het land. Houd hier wel rekening mee. En vaak zal je dus een binnenlandse reis van een aantal uur moeten ondernemen om hier te komen. Ook is het mogelijk om enkele nachten in een echte safaritent door te brengen. Tijdens een nachtelijke tocht zie je de dieren tijdens hun nachtelijke activiteiten, ongestoord door de zon of mensen.

Belangrijk om te weten: veiligheid

Ja, er is veel armoede in Zuid-Afrika. En met name in de steden zijn de zogenoemde townships berucht. Dit zijn uitgestrekte krottenwijken waar je als toerist beter niet zomaar alleen op pad kunt gaan. De armoede van het land is een van de donkere kanten die Zuid-Afrika te bieden heeft. Zorg dat je hierop voorbereid bent, want het kan voor aandoenlijke situaties zorgen. Let tegelijkertijd goed op je spullen en let op tips vanuit de overheid voor bepaalde gebieden.

Meer tips

Er zijn tot slot nog een aantal tips die wellicht handig zijn om te weten als je op reis gaat naar Zuid-Afrika. Veel hangt natuurlijk ook af van het type reis dat je onderneemt:

  • Het klimaat in Zuid-Afrika is ‘gespiegeld’ met dat van Nederland. Dit betekent dat het in onze zomer daar juist winter is en als het in Nederland winter is, is het daar juist zomer. En met winter bedoelen we ook echt winter. Zeker aan de kust kan het in een Zuid-Afrikaanse winter écht koud zijn.

  • In Zuid-Afrika kun je niet gebruikmaken van je wereldstekker. Echter is een passende stekker bijna in iedere lokale winkel te koop in het land zelf.

  • Vervoer: huur zelf je auto. Veel kleinere plaatsen beschikken niet over een taxidienst of openbaar vervoer.

  • Zuid-Afrika is een vrij goedkoop land en de euro is hier meer waard. Houd ook rekening dat een fooi van minimaal 10% gebruikelijk is. Niet alleen voor etentjes, maar ook aan je gids of ranger op safari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here