Een reis naar Australië voorbereiden

0
1349
reis australie voorbereiden

Een reis naar Australië is voor veel mensen een grote wens. En als de wens uitkomt wil je goed voorbereid op pad gaan om zo optimaal van de tijd Down Under te genieten. Bepaal eerst welke regio of route je wil gaan bekijken. Met een oppervlakte dat 180 maal groter is dan Nederland zijn de afstanden voor Nederlandse begrippen erg groot. Een realistische planning zorgt ervoor dat je voldoende tijd overhoud om alle highlights te bekijken.

Bepaal je transportmiddel

Australië is op vele manieren te verkennen. Populair zijn de huurauto of een huurcamper. Reizen met de bus kan met losse kaartjes of een kilometerpas. Deze pas is wel iets duurder maar geeft veel vrijheid omdat je zelf bepaald wanneer en waar je gaat reizen. Reizen met de trein is een ontspannen van reizen en een mooie manier om het landschap op te nemen. Vliegtuigen stellen je in staat om snel door het continent te reizen.reis australie

Reis en verblijf

Boek tijdig je vliegticket. Dit is in de regel goedkoper en geeft zekerheid. Overweeg een stop-over om de lange vluchttijd rond 24 uur beter te verteren en beter uitgerust aan te komen. Boek vooraf voor de 1e nacht na aankomst een slaapplaats. De rest van de vakantie kies je uit hotels, particuliere huur, motels of de luxe van een eigen camper.

Visa en gezondheid

Regel voor het begin van de reis online een gratis ETA visum. Dit visum is een jaar geldig en geschikt voor een maximaal verblijf van 3 maanden. Vaccinaties zijn niet verplicht maar raadpleeg altijd voor vertrek de website van GGD. De zon schijnt veel intenser dan in ons land. Bescherming door zonnebrand met een hoge factor, bedekkende kleding en een hoofddeksel zijn absoluut aan te raden. Bedenk vooraf dat je nooit in de outback moet reizen zonder voldoende vocht mee te nemen. Verlaat nooit het voertuig als deze stuk gaat en laat weten hoe de route moet verlopen zodat in nood je sneller gevonden zal worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here