Reistips Spanje: top 4 onontdekte plekjes

0
702
Reistips Spanje: top 4 onondekte plekjes

Naast Frankrijk is Spanje een geliefd vakantieland door veel Nederlanders. Jaarlijks vertrekken gemiddeld zo’n 3.7 miljoen Nederlanders richting de costa del sol. De warme temperaturen, Spaanse tapas en de vrolijke muziek doen het goed bij de vele toeristen. Sommige delen van Spanje zoals de Costa Brava en de Costa Dorada zijn inmiddels immens populair, maar zijn door de jaren heen minder speciaal geworden. In dit artikel geven we een aantal reistips voor Spanje om zo toch naar je favoriete vakantieland te gaan en nieuwe plekjes te ontdekken.

Isla de Tabarca (Alicante)

Wellicht is Isla de Tabarca op Alicante het kleinste eiland waar je tot nu toe van gehoord hebt. Er wonen ongeveer 30 mensen op dit prachtige onontdekte plekje. Waar dit eiland vroeger bezet was door piraten, is het nu een vredig en rustig vissersdorpje met groot cultureel erfgoed. Isla de Tabarca is tevens het enige bewoonde eiland in Valencia. Het is de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van natuur en de zee. Zo kan je over een verdedigingsmuur wandelen en duiken en snorkelen in een beschermd zeegebied.

Vejer de la Frontera (Cádiz)

Vejer de la Frontera wordt door de Spanjaarden zelf ook wel El Pueblo Blanco (het witte dorp) genoemd. Zoals deze bijnaam al verklapt, heeft Vejer de la Frontera haar naam te danken aan de prachtige witte huisjes die bovenop een bergje staan. De inwoners horen hun huizen spierwit te houden in opdracht van de burgemeester zodat traditionele kenmerken behouden blijven. Het beklimmen van de berg is absoluut een aanrader en zeker de moeite waard. Eenmaal boven aan de top heb je een fenomenaal uitzicht over het dorp. Wanneer je hier dan toch bent dan kan je gelijk een bezoekje brengen aan de stad Cádiz.

Reistips Spanje voor onontdekte plekjes

Lago Azul (Burgos)

Een meer met een turquoise kleur, dat zie je niet iedere dag. Lago Azul in Burgos is de grootste onderwatergrot van Spanje. Het is een echt onontdekt stukje Spanje waar alleen kenners van het onbekende naar afreizen. Wist je al dat sommige delen écht nog niet ontdekt zijn? Bepaalde delen in dit gebied moeten namelijk nog in kaart gebracht worden. Avontuurlijke reizigers kunnen hier hun hart ophalen. Ben je in het bezit van een duikbrevet? Dan mag je hier ook duiken en de onderwaterwereld verkennen!

Castillo de Alcalá la Real

Voor degene die meer houdt van cultuur en geschiedenis hebben wij nog een parel van mooi onontdekt plekje: Castillo de Alcalá la Real. Een unieke locatie waar je in alle rust, zonder toerisme kan opgaan in de 14e eeuw. Hier vind je overblijfselen van een Moorse stad zoals vervallen muren en ruïnes. De kerktoren stamt uit de 14e eeuw en representeert de middeleeuwse geschiedenis van Spanje. Zo komt de geschiedenis ineens dichtbij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here