Reistips voor Ierland: Are You Ready?

0
1042
Reistips Ierland, natuur en groen

Ierland. Het altijdgroene eiland naast Groot-Brittannië, bekend om zijn glooiende grasheuvels, Guinness, whisky, popmuziek, rotsachtige kusten en natuurlijk een tomeloze gezelligheid en gastvrijheid. Ierland is een eerlijk land, waar je nog ongerepte natuur vindt en waar je gemakkelijk op plekken komt waar de tijd even stil lijkt te staan. Of je alleen enkele plaatsen bezoekt of een rondreis over het eiland maakt: Ierland zit vol verrassingen.

Geniet van de countryside

Dat Ierland met de kleur groen wordt geassocieerd is niet heel vreemd. Over het hele eiland vind je uitgestrekte groene weilanden met de bekende stenen omwallingen en grazende schapen. De pittoreske landweggetjes zijn prachtig om te verkennen en Ierland met de auto verkennen valt dan ook zeker aan te raden. Wanneer je door het dromerige landschap rijdt, kom je regelmatig bijzondere locaties tegen. Kastelen, gezellige dorpjes of indrukwekkende rotskusten: per auto Ierland ontdekken is een bijzondere ervaring!

Reistips Ierland, Temple Bar Dublin
Niet te missen als je in Dublin bent: de befaamde Temple Bar!

Meer dan Dublin

De focus van reizen naar Ierland lijkt vooral op Dublin te liggen. Op zich niet zo vreemd, aangezien het een gezellige stad is waar veel valt te beleven. Gezellige pubs en kroegen, uitgaansmogelijkheden en een stad met rijke historie. Maar er zijn meer steden dan Dublin die je ongetwijfeld aan zullen spreken. Een goed voorbeeld is Cork. Cork, met zijn kleurrijke huisjes en gotische kathedraal, is een knus stadje aan rivier de Lee en was in 2005 niet voor niets de culturele hoofdstad van Europa. Na Dublin is Cork de grootste stad en je vindt hier dan ook vele mogelijkheden om er eens lekker op uit te gaan. Steden als Galway en Limerick zijn ook zeker aan te raden. Deze twee steden liggen helemaal aan de westkant van Ierland en hebben daardoor een geheel eigen stijl en feel die afwijkt van de ‘verengelste’ steden aan de oostkant van het eiland.

Gewoon binnen Europa

Hoewel de Britse buren van de Ieren zichzelf hebben afgescheiden van Europa door de Brexit, hoort Ierland nog gewoon bij Europa. Dat betekent dus ook dat je hier gewoon met euro’s betaalt en geen paspoort nodig hebt om naartoe te reizen. Ook kun je, als je een auto wil huren, gewoon gebruikmaken van je Nederlandse rijbewijs. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Ierland is ook goed per boot te bereiken. Ben je al in het Verenigd Koninkrijk? Dan is het geen probleem om per boot vanaf Wales of Schotland naar Ierland te varen met de ferry. Ook kun je een bezoek aan Ierland combineren met een bezoek aan Noord-Ierland. De Noord-Ierse hoofdstad Belfast is ook zeker een bezoekje waard.

Meer reistips

Benieuwd naar meer reistips? Wij schrijven regelmatig over nieuwe bestemmingen die populair zijn. Of je nu graag een avontuurlijke vakantie maakt, een stedentrip of zelfs op wereldreis gaat: iedere vakantie en iedere trip begint met een gedegen planning en uitzoekwerk. Laat je inspireren!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here