Reizen en corona: waar let ik op?

0
759
Vliegreizen in coronatijd

Reizen ten tijde van corona. Het mag weer, maar wel onder bepaalde voorwaarden en natuurlijke de welbekende veiligheidsvoorschriften. Toch hangt het er erg van af naar welke bestemming je reist. Sowieso raden we het aan om altijd het reisadvies van de Rijksoverheid te volgen. Ook die adviseert: vermijd drukte, houd afstand en houd je aan lokale regels. Was je handen en reis zeker niet als je klachten of symptomen van het coronavirus hebt.

Reizen naar het buitenland en corona

Wil je toch een buitenlandse reis maken? Houd dan sowieso rekening met de kleurcode van dat land. Deze kleuren zijn geel, oranje of rood. Geel betekent dat je naar een land kunt reizen maar dat je op de risico’s moet letten, bij een oranje of rood reisadvies wordt afgeraden om toch te reizen. Ga je toch? Dan ben je verplicht om na terugkomst uit dat land 14 dagen in quarantaine te blijven. Het is lastig om een lijst te geven met landen waarheen het risicoloos reizen is, aangezien het virus nog altijd aanwezig is. De wereldwijde situatie verandert regelmatig, dus hou officiële berichtgeving goed in de gaten.

Reizen in coronatijd
Reizen in coronatijd: een mondmasker is in het openbaar vervoer vaak verplicht!

Land van bestemming

Naast reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op te volgen, kun je zelf ook de nodige informatie op over het land opzoeken. Bekijk buitenlandse kranten of betrouwbare nieuwssites zoals bijvoorbeeld CNN, BBC, RT of Al Jazeera. Bekijk de berichtgeving nauwlettend per dag. Heb je afgesproken met locals, bijvoorbeeld omdat je via AirBnb je verblijf hebt geregeld? Probeer dan alvast met de verhuurder van je appartement of vakantiewoning in contact te komen. Vraag om de laatste updates omtrent de situatie in het land. Jezelf zo goed mogelijk informeren voordat je vertrekt; daar gaat het om!

Goed om te weten

In ieder land gelden weer andere regels en of wetten ter preventie of bescherming tegen het coronavirus. Er zijn ook landen zoals Zweden, Turkije of België waar er kleine oplaaiingen van het virus zijn bevestigd. Het kan zijn dat je daarom wordt afgeraden om alsnog naar deze landen te reizen. Vliegen is bij de meeste vliegtuigmaatschappijen gewoon mogelijk. Het kan zijn dat je met minder passagiers vliegt en dat het dragen van een mondmasker verplicht is (dit is vrijwel altijd het geval). Het dragen van een mondmasker wordt ook aangeraden in het openbaar vervoer. Ook in het buitenland.

Een reis binnen Nederland

Anderzijds biedt het virus ook een ander voordeel: je kunt nu eens op ontdekkingstocht door Nederland. Want ons land zit vol met mooie plekken. Bezoek de natuurgebieden op de Veluwe of de Loonse en Drunense Duinen. Verlies je in gezellige, historische provinciesteden als Amersfoort, Kampen, Gouda, Bergen op Zoom of Delft of ga lekker shoppen in de grotere steden als Rotterdam en Maastricht. Wat wij in ieder geval heerlijk vinden en wat in Nederland natuurlijk prima kan, is het huren van een bootje. Een paar uur de wind door je haren terwijl je door de Biesbosch vaart of over de verschillende meren die Nederland rijk is. Soms moet je gewoon een beetje improviseren om alsnog een topvakantie te hebben!

Zoek je nog tips? Neem contact met ons op en laat je inspireren door onze bestemmingen en blogs over type reizen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here