Reizen in Duitsland

0
1331
Marienplatz
Marienplatz

Bereid je voor op een achtbaan van gezellige feestjes, smakelijke traktaties en verleidingen als ongekende landschappen, prachtige steden en romantische kastelen. Duitsland is een ideale vakantiebestemming waar je zowel voor een onvergetelijke citytrip als een familievakantie prima terecht kunt.

Populairste vakantiebestemming: reizen in Duitsland

Het Zwarte Woud, de Brandenburger Tor, München en natuurlijk Schwarzwalder Kirschtorte, het zijn allemaal redenen waarom Duitsland de populairste vakantiebestemming is voor veel Nederlanders. Je hoeft je bij de oosterburen geen minuut te vervelen en de variatie is enorm. Oneindige wandelpaden voeren je door gebieden als de Harz, de Sächsische Schweiz of Thüringen. Onderweg geniet je van idylische dorpen, interessante bezienswaardigheden en smakelijke streekgerechten die vergezeld gaan met een biertje of een goed glas wijn.

Reizen in Duitsland: Brandenburg Tor
De Brandenburg Tor in Berlijn blijft een geweldige trekpleister voor toeristen als ze aan het reizen zijn in Duisland.

Van koekoeksklok tot frisse zeelucht

Diep verscholen in het Zwarte Woud vind je bij onder meer de Titisee tal van winkeltjes waar de typisch Duitse koekoeksklokken worden verkocht. De lucht is er puur en in de bossen kom je tal van natuurlijke bronnen tegen met heerlijk koud water. Naast bossen en meren kun je in Noord-Duitsland uitwaaien in Hanzesteden als Lübeck en Kiel. Net zo bijzonder is wellicht de Duitse Noordzeekust met de Noord- en Oost-Friese eilanden. In de zomermaanden vind je verkoeling op het strand en in het water, terwijl je in de koudere maanden lange strandwandelingen kunt maken en de dag afsluiten in een restaurant met zicht op zee.

Zwarte woud
Het zwarte woud blijft een schitterend groene omgeving waar je van de geweldige natuur kan genieten.

Uitstekende bereikbaarheid

Als je naar Duitsland wilt reizen dan kan dat uiteraard met eigen vervoer. Het land heeft een uitstekend netwerk autosnelwegen zodat je op een vlotte manier van A naar B kunt reizen. Parkeren kan met name in de grote steden soms wat lastig zijn en de laatste jaren houden steeds meer steden er zogenaamde milieuzones op na. Deze zones zijn verboden terrein voor auto’s ouder dan een bepaalde leeftijd. Wil je rustig om je heen kunnen kijken ga dan met het vliegtuig, de bus of de trein op reis. Vanuit verschillende Nederlandse stations kun je een ICE-trein nemen naar steden als Keulen en Aken. Verbindingen vanuit deze steden brengen je naar de meest verre uithoek van Duitsland en je hebt alle tijd om onderweg van de afwisselende landschappen te genieten. Tot slot is het ook mogelijk om met een (lijn)bus naar Duitsland te reizen. Onderweg wordt er regelmatig een stop ingelast en de bus brengt je comfortabel naar de stad van je keuze. Viel spaß in Deutschland!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here