Reizen naar Duitsland: onze vakantietips

0
786
Reistips Duitsland, Zwarte Woud

Duitsland is samen met Spanje, Italië en Frankrijk al jarenlang een populaire bestemming in Europa onder Nederlanders om hun vakantie door te brengen. Onze oosterburen hebben dan ook veel te bieden. En zeker als je wat meer van avontuurlijke vakanties of cultuurreizen houdt, is Duitsland een land met onbegrensde mogelijkheden. Ben je benieuwd naar onze vakantietips voor reizen naar Duitsland? Lees er meer over in dit nieuwe blog!

Cultuur

De schattige vakwerkhuisjes en sprookjesachtige kastelen spreken natuurlijk voor zich. Ook steden als Berlijn, Hamburg, Bremen, Heidelberg, München, Keulen of Dresden barsten van de kunst en cultuur. Vrijwel iedere stad of plaats heeft genoeg te bieden als het om historie gaat. Dat maakt het lastig om dé mooiste en cultuurrijke plek van Duitsland te kiezen. Onze tip: ga zelf op avontuur.

Een autovakantie

Een autovakantie in Duitsland gaat uitstekend. Houd je van vrijheid en geen vaste bestemmingen? Dan biedt het uitgestrekte en goed onderhouden weggennetwerk je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Houd er wel rekening mee dat er in verschillende (binnen)steden en plaatsen een milieueis geldt voor auto’s, waarbij het verplicht is om een (groene) sticker op de binnenkant van je voorruit te plakken. Deze sticker wordt afgegeven naargelang de leeftijd van je auto. (te) oude dieselauto’s komen bijvoorbeeld veel steden niet meer binnen.

Reistips Duitsland, Ruhrgebied Keulen
In het Ruhrgebied valt veel te beleven tussen de oude kolenmijnen en industriële complexen.

Het Ruhrgebied: bijzonder avontuurlijk

Skaten in een oude ijzersmelterij of abseilen van hoogovens? In het Ruhrgebied, vlakbij de grens met Nederland, is het mogelijk! Dit industriegebied is lange tijd na het inzakken van de kolenproductie een soort spookregio geworden vol oude, verlaten fabriekshallen en hoogovens. Inmiddels zijn er tal van toeristische attracties gevestigd en heeft het industriegebied een heel andere invulling gekregen. Zeker het bezoeken waard en prima te bereiken vanuit Nederland. Overnachtingen in Keulen, Aken, Dortmund, Essen of Duisburg is zeker de moeite waard en vormen een prima uitvalsbasis voor allerlei uitstapjes!

Natuurgebied bij uitstek: het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een uitgestrekt natuurgebied in het zuidwesten van Duitsland. Ideaal voor de wandelfanaat, maar ook prima te bezoeken als je van lange fietstochten of avontuurlijke mountainbikeritjes houdt. Laat je verrassen door de combinatie van natuur en cultuurhistorische bezienswaardigheden. Kolkende rivieren, schilderachtige dorpjes en glooiende heuvels: het Zwarte Woud betovert je. Dat laatste is niet zo heel gek, want veel sprookjes die we vandaag de dag kennen zouden zich zo in deze bosrijke omgeving kunnen afspelen. 

Unieke tip: Noord-Duitsland: verrassend onbekend

Ook Noord-Duitsland heeft zijn charmes en is nog vrij onbekend onder toeristen. Met steden als Bremen, Lübeck, Rostock en Kiel heb je hier een ideale combinatie van zee en cultuurhistorie. Anders in Nederland zijn de stranden vaak iets koeler in de zomer. Houd je van watersport? Dan kun je hier heerlijk zeilen of windsurfen op uitdagende golven van de Noordzee of Baltische Zee.

Meer tips? Bekijk dan eens onze pagina met inspiratie en tips voor meer reisplezier!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here