Soloreizen: één met jezelf

0
861
Soloreizen
Soloreizen

Op een soloreis reis je solo oftewel alleen. Solo reizen is de afgelopen jaren erg populair geworden. Denk maar aan de vele backpackers die ieder jaar naar Vietnam of Thailand afreizen. Op een soloreis ontdek je wie je echt bent en wat je aan jezelf hebt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om alleen te reizen om tegelijkertijd aan zichzelf te werken. De reden om solo te reizen kan door verschillende oorzaken. In dit blog geven we je praktische tips en adviezen.

Beginner? Probeer een stedentrip

Wanneer je graag een trip in je eentje wil maken, maar niet goed weet waar je heen moet of hoe ver je wil gaan, is een citytrip een relatief veilige, goede keuze. De meeste steden zijn vrij overzichtelijk en hebben een goede mix van cultuur, historie, natuur en of outdoor activiteiten. Ook is het openbaar vervoer in de meeste steden op de wereld goed geregeld. Dat vergemakkelijkt het reizen. Bovendien kun je in een paar dagen een stad prima ontdekken. Niet te lang, maar ook niet te kort. Citytrips hoeven niet per se ver te zijn. Ook dichtbij huis zijn er genoeg leuke plekken om te ontdekken.

Win informatie in

Een goede voorbereiding is het halve werk. Sluit je bijvoorbeeld aan bij Facebookgroepen of internetfora waar soloreizigers informatie delen. Het is een snelle, actuele manier om informatie over je plek van bestemming te krijgen of over praktische zaken voor je reis. Ook heb je er de gelegenheid om informatie in te winnen.

Soloreizen alleen in je eentje op reis
Soloreizen verbreed je horizon

Soloreizen en backpacken

Er zit wel degelijk een verschil tussen soloreizen en backpacken. Misschien denk je nu meteen dat soloreizen gelijk is aan backpacken. Maar wanneer het backpacken je niet echt aanstaat, is het ook prima om je soloreis anders aan te pakken. Doe vooral wat jij prettig vindt. Onze tip als je lekker wil relaxen in je eentje? Huur eens een appartementje (met zwembad!) in Italië, Spanje of Griekenland per AirBnB. Voor een paar tientjes tot enkele honderden euro’s heb je vaak al een tiptop appartementje waar je heerlijk kunt relaxen en tot rust komt.

Veiligheid

Helaas is het niet overal ter wereld even veilig als in Nederland. Daarom raden we het je aan om voordat je op reis gaat te zorgen voor je veiligheid. Deel het schema van je reis bijvoorbeeld met familie of goed vrienden. Zorg ook dat je noodnummers of verzekeringsnummers altijd bij de hand hebt. Zet die dus niet alleen in je telefoon, maar stop ook een papiertje met deze gegevens in je koffer of andere bagage.

Ook hiervoor geldt: zorg dat je goed voorbereid bent. Lees jezelf in over mogelijke gevaren in een bepaald gebied waar je heengaat en denk tijdens de reis vooral logisch na. Pas op met opzichte sieraden, elektronica of andere dure spullen. Toeristen blijven een makkelijke prooi voor zakkenrollers of (straat)criminelen.

Advies en tips

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan om tips, inspiratie en adviezen. Wij helpen je graag mee om jouw reis nét wat leuker, interessanter of rijker te maken. Bekijk de verschillende bestemmingen op onze website en kies jouw favoriete type reis. Of je nu jong of wat ouder bent; reizen kan en mag altijd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here