Sportieve vakantie in Nederland

0
1293

Wil je een sportieve vakantie in Nederland? Bezoek één van de vele mountainbike parcours in Nederland. In elke Nederlandse provincie kan je routes vinden die aantrekkelijk zijn om met de mountainbike te fietsen. Sommige routes zijn echte mountainbike parcours andere zijn routes te fietsen met een normale fiets. Hierbij gaat het om mountainbike parcours. Als je aan mountainbike denkt, denk je als snel aan bosrijke gebieden gelegen in het noorden, noord- oosten en zuiderlijke deel van Nederland. Gebieden zoals Drenthe, Gelderland en Limburg heb enkele interessante parcours om met de mountainbike eropuit te trekken. Ook in Zuid-Holland zijn vele leuke mtb parcours te vinden. Verruit de bekendste is het parcours van Zoetermeer. Hiernaast valt te denken aan de volgende steden: Leiden, Oostvoorne, Rozenburg, Bergschendhoek, Noordwijk, Broekpolder, Spijkenisse en Vlaardingen. Alle erkende parcours in Zuid-Holland zijn verantwoordelijk voor een bijna honderd kilometer sportief plezier.

Mountainbike Zoetermeer

Zoetermeer is bekende locatie voor de recreanten en mountainbike professional. Vooral bekend geworden door het EK mountainbike in 2009 en het NK in 2010. Beide gehouden in Zoetermeer. Het parcour is te vinden nabij Snowworld en de klimmuur van Ayers Rock. Voor een gevorderde rijder zal het parcour in Zoetermeer aan technische uitdaging ontbreken, daar waar het voor de recreant veel uitdaging te bieden heeft. Het is een uitgestrekt parcour van z’n vijftien kilometer lengte. Het is een heuvelachtig gebied (voor Nederlandse begrippen). Het terrein is open, waardoor fietsen in de wind erg lastig kan woorden. Met oog op een mogelijk toekomstig WK, heeft de gemeente Zoetermeer besloten de baan te verlengen en meer uitdaging te geven. Hierdoor wordt het ook voor de gevorderde rijder een uitdagend mtb circuit.

Mountainbiken in Nederland
Mountainbiken in Nederland wordt steeds populairder.

Mountainbike Leiden

Leiden bekend als stedelijk gebied voor studenten. Het mountainbike parcours loopt door Zoetermeer en Leidschendam. Grotendeels loopt de route door Leiden, daarom is het een Leids parcour. Het is een route waarin verschillende landschappen gecombineerd zijn: bos en open (stedelijke) gebieden, vlak en bergachtig. Verharde wegen en onverhard, fietsen over dijkjes en langs het water. Hierdoor is het parcours prima geschikt voor ouderen mensen met een e-bike die een stuk van het gebied willen zien. Het is dus een toegankelijk gebied voor jong en ouder, ervaren en onervaren.

Mountainbike Bergschenhoek

Tot de top drie locaties behoort Bergschenhoek. In tegenstelling tot de andere locaties is het parcours van Bergschenhoek een route met veel hoogte verschil. Het is dicht bebost, waardoor je veel beschutting hebt, ook met veel wind. Met circa zes kilometer is het een relatief korte baan.

Niets is lekkerder dan crossen door de bossen.
Niets is lekkerder dan crossen door de bossen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here