Tijd voor vakantie! Wat neem je mee?

0
913
Wat neem je mee op vakantie
Wat neem je mee op vakantie?

Op je vakantie neem je natuurlijk altijd spullen als dagelijkse kleding, zwemkleding, handdoeken en een fotocamera mee. Toch zijn er meer, specifiekere spullen waar je als reizigers in binnen of buitenland profijt aan hebt. In dit blog zetten wij een aantal van deze praktische spullen op een rijtje. Zo ga jij goed voorbereid op vakantie!

Neem niet teveel mee op vakantie

Praktisch reizen is reizen met zo min mogelijk bagage. Vooral als je gaat roadtrippen, backpacken of rondreizen moet je al je bagage constant met je meenemen. Een lichte bagage, en dan het liefst zo min mogelijk, is dan erg handig. Ook is lichtere en minder bagage vaak goedkoper om mee te nemen in het vliegtuig. Bedenk ook dat je veel kleding ook ter plekke kunt kopen. Zeker in het geval van toeristengebieden is dat zwempak, extra onderbroeken of zonnebril zo gekocht. Vaak ook voor een goedkoper bedrag dan hier in Nederland.

Wat je meeneemt op vakantie is erg afhankelijk van het soort reis, de lengte van je trip en natuurlijk je eigen voorkeuren

Een kopie van je ID-kaart

Een ID-kaart is alles wat je nodig hebt qua legitimatie als je binnen de Europese Unie reist, reis je hierbuiten dan is een paspoort of zelfs een visum verplicht. Omdat een ID-kaart dus een belangrijk reisdocument is, is het niet handig als deze gestolen wordt of kwijtraakt. We adviseren je dan ook altijd om een kopie te bewaren in een onopvallend opbergvak in je koffer of reistas. Mocht je ID-kaart dan gestolen worden of kwijtraken, dan heb je altijd een reserve bij de hand!  

Verre reis? Let op de kleine dingen

Let er ook op dat je, wanneer je een verre reis maakt, te maken hebt met kleine maar belangrijke verschillen. In landen in Azië en de Verenigde Staten of Noord-Amerika heb je bijvoorbeeld een ander model stopcontact. Om toch je elektronica in deze werelddelen op te laden, vind je hiervoor speciale koppelstukken of ‘wereldstekkers’ bij elektronicazaken in Nederland. Ook snoertjes of kabeltjes van opladers kunnen anders zijn of op andere manier ingeplugd worden. Wees hier dus altijd alert op als je je koffers pakt.

Essentiële spullen

Het hangt ervan af wat voor vakantie je voor ogen hebt natuurlijk, maar neem zeker spullen mee die jij nodig denkt te hebben op vakantie. Een laptop, fotocamera en extra opladers zijn altijd handig als je ook op je vakantie in contact wil staan met je werk of social media. Ook toiletartikelen zijn onmisbaar, maar besef je wel dat je ook veel artikelen in het buitenland kunt kopen. Ben je dus iets vergeten? Geen paniek. Tegenwoordig is het heel goed mogelijk dat ze jouw favoriete deodorant ook gewoon in een Italiaanse supermarkt hebben.

Laatste tip: maak een checklist!

Wanneer je een verre reis maakt, wil je niet tot je verrassing erachter komen dat je een belangrijk voorwerp, zoals je fotocamera of korte broek bent vergeten. Maak voordat je je koffers pakt dan ook altijd een checklist met alle spullen die jij denkt nodig te hebben!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here