Tips voor wanneer je gaat backpacken

0
1152
Backpacken doe je niet zomaar. Het vergt een maandenlange voorbereiding.

Van de vele tips die je online kunt vinden om goed voorbereid op vakantie te gaan staan er velen die je met gezond verstand zelf wel kunt verzinnen. ‘Vergeet je paspoort niet’ is er zo een.
Backpackers hebben specifiekere tips nodig; ze gaan vaak voor langere tijd weg, verblijven niet op een vaste plek en niet de hele reisperiode is tot in detail bepaald.

Belangrijke zaken voor je gaat backpacken

Naast een goede rugzak, het juiste schoeisel, een goede reisverzekering en de eventuele nodige inentingen moet je ook een ruwe schets van je reisschema maken, die kun je onderweg natuurlijk polijsten. Welke werelddelen of landen wil je bezoeken, wat wil je zeker niet missen of hoe lang blijf je per bestemming zijn vragen waar je aan moet denken. Met die globale planning in je hoofd ga je iets heel belangrijks kopen: de reisgids. Jouw onmisbare leidraad door de landen heen. Neem daar de tijd voor, blader door kijkexemplaren en maak je keuze op gevoel; het wordt echt jouw reismaatje.

Een goede rugzak is het halve werk
Wanneer je wilt gaan backpacken, heb je een zeer goede rugzak nodig.

Vergeet de diepere gedachte niet

Backpackers zijn avontuurlijk ingesteld en per definitie geïnteresseerd in andere culturen en mensen. Al die ervaringen tijdens jouw ontdekkingstocht wil je voor het leven bewaren.

Hierbij nog enkele tips voor je gaat backpacken.

Ervaar de mensen, hun gebruiken en hun manier van leven door echte interactie; probeer een van hen te worden. Dit bereik je niet door alleen maar aansluiting te zoeken bij andere backpackers; durf te integreren met de ‘locals’, leer hun taal, neem een woordenboek mee, toon respect en toon de wil om de andere cultuur te leren kennen.

Naast de indrukken die je hersenen opslaan, de vele foto’s die je gaat maken nog één ding: houd een dagboek bij, een rustmoment van de dag op reis, maar ook een belangrijk naslagwerk voor de toekomst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here