Trend: Single reizen

0
944

Zonder geliefde, vriend(in) of kennis in je eentje op reis gaan. Single reizen zijn helemaal trendy. Je boekt individueel een reis waarbij je in groepsverband reist. Zo ga je alleen op reis maar ben je niet alleen.

 

Toename van het aanbod single reizen

 

Reisorganisatoren en specialisten richten zich de laatste jaren meer en meer op reizigers die alleen reizen. De leeftijdsgroep is breed: van twintigers tot reizigers in de zeventig en tachtig. Het aanbod is uitgebreid en gericht op zowel jonge avonturiers als kunst- en cultuurliefhebbers. Je kunt een singlereis boeken van het koude IJsland tot het meer exotische Azië of je gaat op safari in Zimbabwe en geniet van het tropisch regenwoud in Panama. Iedere denkbare bestemming kan worden bereist met een singlereis.

De voordelen van een singlereis

Deelnemen aan een groepsreis voor singles brengt naast een ontspannen tijd ook verschillende voordelen met zich mee:

  • Onderweg heb je vrijheid om zelf de omgeving te verkennen.
  • Je reist goedkoper dan wanneer je je hele reis zelf van a tot z regelt.
  • Alles wordt voor je geregeld, je hoeft je dus geen zorgen te maken of je wellicht een onderdeel van de reis bent vergeten.
  • In plaats van mee te gaan met optionele excursies heb je de mogelijkheid om zelf je eigen plan te trekken.
  • In geval van een onverwachte gebeurtenis ben je niet helemaal op je zelf aangewezen.

    Single reizen
    Single reizen zijn de laatste tijd echt in opkomst.

De singlereis ten opzichte van een georganiseerde groepsreis

Lijkt een singlereis dan niet erg veel op een standaard groepsreis? Nee, want de traditionele groepsreis wordt doorgaans geboekt door stelletjes en gezinnen. De singlereizen daarentegen zijn enkel en alleen toegankelijke voor de individuele reiziger. Deelnemers aan een singlereis zijn alleenreizenden met een gemeenschappelijke interesse voor een bepaald thema of een bestemming. De groepsgrote is meestal niet groter dan 10 à 16 personen en je kunt optimaal van de reis genieten zonder dat het ‘kudde-gevoel’ de kop opsteekt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here