Vakantie in Turkije: Onze tips

0
780
Waarom een vakantie naar turkije boeken?

Turkije is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders en andere landen in Europa. De reden laat voor zich raden: het is een land met fijne stranden, een goede infrastructuur en veel opties voor toeristen. Het is als land prima te bereiken en heeft dan ook meerdere vliegvelden die vanuit Nederland direct bereikbaar zijn. Als toerist is Turkije zeker de moeite waard. Of je nu op een zon- en strandvakantie gaat of liever het land zelf leert ontdekken: in Turkije is écht alles mogelijk.

Schitterende stranden en mooie hotels

Sommige delen van Turkije zoals de ‘Turkse Riviera’ in het Zuid-Oosten zijn echte toeristengebieden. En dat is logisch. Want de stranden hier blaken in het zonlicht en hebben veel zonuren per jaar. Ook vind je hier de wat grotere resorts en hotels. Prima plek dus om een all-inclusive vakantie door te brengen. De hotels zijn vaak van alle gemakken en allerlei luxe voorzien. De prijsklassen verschillen, dus je vindt altijd gemakkelijk een hotel dat in jouw budget past. Voordeel is dat Turkije ook een fijn land is om buiten het toeristenseizoen op vakantie te gaan. Het is er dan een stuk rustiger.

Cappadocië: natuurrijke, onaangetaste binnenlanden

Voor veel natuurtoeristen staat Cappadocië ook op hun reislijst. Cappadocië is een regio in het midden van Anatolië (centraal Turkije). Het is een vrij bergachtig landschap waarin zeer variërende rotsformaties te bezichtigen zijn. Een mooie plek voor een uitgebreide wandeling of trektocht. Het grillige landschap is uniek! Belangrijke steden zijn goed bereikbaar en je kunt zelfs nog overnachten in de eeuwenoude karavanserais (herbergen) die langs de belangrijkste wegen gebouwd zijn.

Ankara en Istanbul: bruisende steden

Wil je liever een stad ontdekken en jezelf overgeven aan het nachtleven, kunst en cultuur? Dan is Istanbul dé plek waar je moet zijn. Deze eeuwenoude stad vormt als vanzelfsprekend een brug tussen Europa en Azië. Deze unieke mix vind je terug in de plaatselijke way of life maar ook in de musea, architectuur en bouwwerken. Ankara, de hoofdstad van Turkije, is een wat modernere stad in het hart van Turkije. Deze stad is helemaal nog niet zo oud, wat leidt tot boeiende moderne bouwwerken en architectuur. Zeker het proberen waard en goed te bereiken vanwege zijn centrale ligging in Turkije!

Turkije als vakantieland

Unieke streken

Maar er zijn nog meer plaatsen in Turkije die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Onder andere het noorden en oosten van het land. Deze streken worden nog nauwelijks bezocht door toeristen, maar vormen een unieke kijk in de diverse culturele invloeden waar Turkije rijk aan is. Het noorden en oosten zijn qua klimaat dan ook nauwelijks te vergelijken met het zonnige westen en droge streken in het midden van Turkije. Het noordelijke Pontus aan de Zwarte Zee en het oosten aan de grens met Armenië worden gekenmerkt door bergachtige streken met een veel milder klimaat. Je vindt er bijzondere natuur en een grote verscheidenheid aan kleine bergdorpjes, vissersplaatsen en idyllische, natuurrijke plekjes.

Goed om te weten

Over het algemeen is Turkije een zeer gastvrij én veilig land. Wel is het raadzaam om in het oosten, aan de grens met Syrië, af te gaan op de reisadviezen vanuit de Nederlandse overheid. De Syrische burgeroorlog heeft ook op deze streken invloed, waardoor het reisadvies per locatie nu nog verschilt.

Zoek je inspiratie of reistips? Dit vind je allemaal in onze blogs. Laat je verrassen door de mooiste plekjes. Of je nu een wereldreis of gewoon ‘zomaar’ op vakantie gaat: Op Natuurstudio vind je altijd een reis, reisverslag of bestemming die jou aanspreekt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here