Vakantietips voor singles

0
808
Reistips voor singles, stedentrip Londen

Als single wil je er natuurlijk op z’n tijd ook lekker tussenuit. Tegenwoordig heb je dan ook de mogelijkheid om een heuse singlereis te ondernemen, waarin je met een groepje vrijgezellen een mooie reis maakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker in je eentje op pad gaan. Sommige landen zijn daar geschikter voor dan andere landen. In dit blog geven we je een paar fijne vakantietips!

reistip single, feest in Spanje
Lloret de Mar in Spanje is al jarenlang een favoriete plek om van te zon te genieten en lekker te feesten…

Populaire vakantietip als single: de stedentrip

Stedentrips zijn al jaren populair onder singles. Waarom eigenlijk? Allereerst is een stad vaak goed te bereiken, overzichtelijk en geschikt om enkele dagen te verblijven. Hierdoor is een stedentrip ook prima te boeken om ‘er even tussenuit’ te zijn in je eentje. Je kunt dit soort mini-vakanties vaak in een lang weekend houden. Niet heel gek dus dat de meest populaire bestemmingen allemaal in Europa liggen. Relatief dichtbij en een vrij korte reistijd is verzekerd. Steden in Europa waar vaak voor wordt gekozen zijn Kopenhagen, Dublin, Londen Krakau, Praag, Rome, Barcelona, Sint-Petersburg en Antwerpen. Maar laat je zeker ook eens verrassen door minder bekende (hoofd)steden!

Feesten tot zonsopgang

Wil je feesten tot de zon weer opkomt en genieten van een heerlijke feestvakantie? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Uiteraard staan de zogenoemde ‘stapvakanties’ naar Lloret de Mar, Blanes en Albufeira al jarenlang bovenaan voor vriendengroepen. Maar ook als single zijn eilanden als Ibiza of Kos mooie gelegenheden om nieuwe mensen te ontmoeten en heerlijk los te gaan. Verblijf is vaak niet al te duur en de vliegtickets zijn doorgaans ook prima te betalen. Op deze vakantielocaties valt er vaak naast het stappen ook nog genoeg te beleven. Denk aan snorkelen, relaxen op het strand, de omgeving bezoeken of een toer maken met een huurauto of quad.

Unieke bestemmingen

Wil je graag zelf op avontuur gaan? Dan raden we het aan om als single naar een wat onbekendere bestemming te reizen. Vaak vind je hier nog ongerepte natuur en dorpjes of steden die nog niet veroverd zijn door toeristen in de zomer. Een populaire bestemming voor singles is bijvoorbeeld IJsland. Een eiland vol ijzige natuur en unieke plekken. Vanuit het vasteland van Europa is IJsland makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Ook landen op de Balkan, zoals Kroatië, Bulgarije en Macedonië zijn prachtige bestemmingen waar je uitgestrekte bossen, meren, rivieren en ongerepte natuur vindt. Bereid je er in ieder geval wel op voor dat je jezelf niet altijd met Engels verstaanbaar kunt maken. Een woordenboek of kleine taalcursus doet vaak echter al wonderen, ook bij de lokale bevolking.

Meer over reizen

Natuurstudio is een reisblog waar je de laatste nieuwtjes, trends en tips over reizen leest. Of je nu ver weg gaat of juist dichtbij huis blijft: met onze praktische blogs en reiservaringen doe je in ieder geval genoeg inspiratie op! Bekijk jouw favoriete bestemming of type reis en doe inspiratie dankzij onze tips op. Voor reizen is het nooit te vroeg of te laat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here