Waarom je eens naar Sardinië zou moeten gaan!

0
648
Sardinie, vakantieland bij uitstek

Sardinië en Sicilië zijn de grootste eilanden van Italië. Hoewel Sardinië op de kaart dichtbij Italië lijkt te liggen, zit er toch bijna 200 kilometer tussen Sardinië en het vasteland. Veel toeristen kiezen ervoor om hun vakantie in Italië zelf door te brengen, terwijl een vakantie op Sardinië zeker de moeite waard is! Het eiland is erg divers en er valt van alles te beleven. In dit blog maken we je hopelijk een beetje enthousiast over dit unieke eiland. En wie weet breng jij binnenkort ook een vakantie door op Sardinië, of Sardinia zoals de Italianen het eiland noemen.

De pluspunten van Sardinië

Het eiland is erg afwisselend. Niet alleen qua vegetatie en natuur (bergen, afgewisseld door bossen, dromerige baaien en een strakblauwe zee), maar ook in de cultuur en opvattingen van de bewoners. Het is lastig om Sardinië een bepaald stempel te geven, aangezien het land net zo groot is als Nederland en dus ook iedere plek of plaats anders is en zijn eigen gebruiken en gewoontes kent. Vanwege deze relatief kleine omvang van het eiland valt Sardinië echter prima te bereizen met de auto (net als Nederland). Een autootje huren en op eigen houtje het eiland ontdekken is dan ook zeker aan te raden!

Tip: Sardinië heeft een vliegveld waar directe vluchten uit Nederland landen, maar je kunt het eiland ook bereiken per boot. Deze bootdiensten worden vanuit iedere grotere Italiaanse plaats in de omgeving aangeboden. Een uniek tochtje langs de grillige, indrukwekkende rotskusten van het eiland!

Waarom naar sardinie op vakantie
Oude stadjes, ruige heuvels en baaien: op Sardinië vind je pure schoonheid

Onbekend Italië (behalve bij Italianen zelf)

Sardinië is dus nog niet ‘overgenomen’ door massatoerisme met drukke stranden en massale hotels. Toch heeft het eiland allerlei toeristische voorzieningen. Dat is niet zo gek, want sinds de jaren 50 van de vorige eeuw is het eiland een populaire bestemming onder Italianen zelf. Sta er dan ook niet van te kijken dat het vooral Italiaans is wat je hoort spreken. Een verademing, zeker als je het gebrekkige Engels van de all-inclusive hotels gewend bent. Die relatieve onbekendheid zorgt ervoor dat Sardinië nog écht is. Geen dorpjes of straten met alleen maar dezelfde souvenirwinkels, maar levendige pleintjes en gemeenschappen waar de tijd even stil lijkt te staan.

Heerlijke keuken

De bevolking van Sardinië is gek op visgerechten. Volgens de locals eet je op Sardinië dan ook de beste kreeft ter wereld. Ook op het gebied van vlees heeft Sardinië veel te bieden. Specialiteiten met varkensvlees, zoals diverse soorten worstjes zijn dan ook beroemd op het eiland en in heel Italië. Lekker! Zie jij je al zitten met een heerlijk flesje witte wijn of rosé en een bord verse pasta met vis of schaal- en schelpdieren? Of ga je toch voor een mals vleesgerecht?

Tips

Sardinië is een eiland dat je vooral zélf moet ontdekken. Houd er rekening mee dat het eiland een (sub)tropisch klimaat heeft, waardoor het lange en droge zomers kent. In de zomer kan het wel 40 graden Celsius worden, terwijl de temperatuur in de winter rond de 15 tot 20 graden ligt. Hierdoor is Sardinië een prima bestemming om ook in de wintermaanden, herfst en lente te bezoeken!

Benieuwd naar andere bestemmingen of zoek je nog meer inspiratie en tips? Op onze website vind je sprankelende blogs, reistips en inspiratie!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here