Vakantietip: Sicilië!

0
630
Sicilie onontdekte parel van Italië

Ciao!

Sicilië is de bekende bal of driehoek die aan de ‘laars van Italië’ vast lijkt te zitten. Maar schijn bedriegt: Sicilië is wel degelijk een eiland. En wat voor eiland! Nog altijd is het een vrij onontdekte parel voor Nederlandse toeristen. Of dat nu komt door zijn beruchte verleden en het decor voor veel maffiafilms of juist door de grotere bekendheid van andere delen van Italië zoals het noorden of steden als Rome en Florence? Dat is lastig te zeggen. In ieder geval is Sicilië een prachtig eiland om ontdekt te worden. Maak kennis met Sicilia, de smeltkroes van de Middellandse Zee!

Een heel eiland om te ontdekken!

Sicilië heeft eigenlijk alles wat het vasteland van Italië ook heeft: lekker eten, prima stranden, mooie historische stadjes en een vrij ongerepte natuur. Het grote verschil met andere delen van Italië is dat het op Sicilië een stuk warmer is. Zeker wat meer richting het binnenland kan het in de zomer écht warm zijn. Het eiland ligt dan ook vrij dichtbij Afrika natuurlijk. Sicilië is nog wel een van de meer onbekendere stukjes Italië dus bereid je er op voor dat je weinig Engels kunt spreken, maar dat je ook vrij weinig andere toeristen zult ontmoeten (toeristische plaatsen daargelaten natuurlijk). Het eiland is zowel in de winter als zomermaanden goed te bezoeken en kent een haast tropisch klimaat. En dat is vrij uniek voor Europa!

Waarom op vakantie naar sicilie
Het landschap op het Italiaanse eiland is vaak adembenemend mooi en uniek in heel Italië.

Steden en cultuur

Sicilië heeft een rijke geschiedenis en is een bron van cultuur en architectuur. Zowel de Arabische wereld als de Griekse en Romeinse wereld heersten op het eiland en hebben hun sporen duidelijk achtergelaten. Met name in steden als Palermo, Messina en Catania leidt dat tot unieke samensmeltingen van de Arabische en Europese cultuur. Sicilië heeft vrij grote steden die goed te bereiken zijn. Ook is het aanbod musea, kunst en cultuur gigantisch. Perfect voor de cultuurliefhebber! Het eiland heeft verder een goede infrastructuur en is met de trein te bereizen maar bereikbaar via het vasteland van Italië door de veerdienst naar Messina. Vliegvelden zijn er in Catania, Palermo, Trapani en Comiso.

Zon en zee

Die zomerse temperaturen waar we eerder over schreven zijn natuurlijk ideaal om in te vertoeven op het strand. Bekende badplaatsen zijn van oudsher Patti, Modica en Agrigento. Maar er zijn tal van baaien met fijne zand- of kiezelstrandjes waar je je handdoek uitspreidt en lekker kunt luieren. Liever een vast hotel? Ook dan zit je goed. Typ maar eens ‘hotel Sicilië’ in op de zoekbalk van Google en je vindt een zeer divers aanbod hotels: van grote resorts tot kleine, lokale hotelletjes. Een voordeel: Aangezien je op een eiland bent, ben je nooit ver van de zee verwijderd!

Tip van onze redactie

Sicilië is door zijn ligging nét een tikje anders dan het Italiaanse vasteland. Bereid je bijvoorbeeld ook voor op lokale dialecten die door de loop van jaren erg afwijkend van het Italiaans. Als je gewend bent om jezelf in het Italiaans verstaanbaar te maken, moet je niet gek opkijken als je de locals niet goed kunt verstaan.

Meer inspiratie of tips? Lees gerust onze reisblogs eens door!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here