Waarom op vakantie naar Zweden?

0
670
Waarom naar zweden op vakantie

Hallå!

Zweden is een adembenemend mooi land in het noorden van Europa om je vakantie door te brengen. Met zijn ongerepte natuur, kleine maar gastvrije dorpjes en uitgestrekte bergen en fjorden is het een plek om helemaal tot rust te komen of juist op avontuur te gaan. In dit blog vertellen we je meer over Zweden als vakantieland. Waar moet je absoluut heen en waar moet je eventueel op letten als je naar Zweden reist?

Natuur: do we need to say more?

Zweden staat bekend om zijn grote, uitgestrekte bossen waar je mensen nauwelijks tegenkomt. Houd je van natuur, dan ben je in dit land echt op de juiste plek. Een mooie wandeling of trektocht door de bergen en heuvels: Zweden heeft het allemaal. Over het algemeen zijn de meeste natuurparken of natuurreservaten vrij te bezoeken. Ook met de fiets en of huisdieren. Zweden zijn trouwens dol op de buitenlucht, dus op dit vlak vind je ook voldoende infrastructuur en gelegenheden. Wel staat het land bekend om de relatief grote afstanden die je moet aflegt tussen dorpen en steden.

Tip: Tegenwoordig kun je als toerist een ‘Stuga’ huren, dit zijn kleine (vaak rood geschilderde) vakantiehuisjes. Het zijn eenvoudige huisjes die vaak rondom de talloze meren te vinden zijn! De ideale basis voor kanotripts, wandeltochten of een rondje op de mountainbike.

Tot rust komen

Wil je er écht even tussenuit en tot rust komen? Dan heb je natuurlijk de rustgevende natuur, maar er is ook meer op dat gebied te vinden. Zweden houden ervan om alles op hun eigen manier te doen. Net wat rustiger en, zoals we al schreven, iets gereserveerder. In Zweden vind je net als buurland Finland tal van sauna’s en bronnen waar je heerlijk kunt ontspannen en wat tijd voor jezelf kunt nemen. Ook als buitenlander heb je in Zweden trouwens recht op het Allemansrecht. Dat betekent dat je altijd het recht hebt om natuur te betreden en te genieten van de vrije natuur. Zwemmen, fietsen en lopen op niet gebaande paden: het is allemaal mogelijk. Jagen en vissen is wel aan beperkingen gebonden. Ook vuur maken of kamperen is afhankelijk van de plaatselijke wet- of regelgeving.

Tip: Het is mogelijk om Zweden te ontdekken met je eigen auto (of huurauto). Het land is daardoor geschikt om een roadtrip te maken. Let wel op de winter, aangezien het hier écht koud kan worden. Goede winterbanden en verdere voorbereiding is dus noodzakelijk!

Waarom op vakantie naar zweden
De hoofdstad Stockholm is een moderne, maar cultuurrijke stad!

Belangrijke punten om op te letten

Zweden maakt officieel deel uit van de Europese Unie, maar er wordt niet met euro’s betaald maar met Zweedse kronen (SEK). 1 euro is dan ook gelijk aan ongeveer 10 Zweedse kronen. Dat betekent echter niet dat je daardoor ineens een rijk man bent. De prijzen, zeker voor voedsel en andere levensmiddelen liggen namelijk een stuk hoger dan in Nederland. Euro’s kun je van tevoren al omwisselen voor kronen, maar je kunt ze ook direct bij een pinautomaat in Zweden pinnen. Qua taal kunnen de meeste Zweden zich goed verstaanbaar maken in het Engels. Wel is de Zweedse mentaliteit iets gereserveerder en minder direct dan de Nederlandse.

Meer inspiratie of tips vind je op onze website.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here