Wat neem je mee als je gaat backpacken

0
327
backpacken
backpacken

Backpacken is een manier van reizen waarbij het begrip ‘vrijheid’ bovenaan staat. Geen georganiseerde pakketreis, vakantiewoning of hotel, maar op reis met alleen een rugzak als bagage waardoor de reiziger veel flexibeler zijn bestemmingen kan uitkiezen. Backpackers reizen door een land en verhuizen vaak na enkele dagen naar een volgende bestemming. Omdat de ruimte in een rugzak beperkt is, moet vooraf goed worden bepaald welke spullen er wel, en welke niet een plek krijgen in de rugzak.

Spullen die je altijd moet meenemen

Allereerst het belangrijke papierwerk. Dit is je paspoort of ID-kaart, je bankpas en/of creditcard, je rijbewijs, gegevens over de reisverzekering en eventueel een medisch paspoort. Maak een briefje met belangrijke adressen en telefoonnummers. Sla deze lijst voor de zekerheid ook op in je mobieltje. Zorg voor een rugzak die groot genoeg is, voldoende comfort heeft om lang te dragen en stevig is uitgevoerd. Een regenhoes voor de rugzak beschermd de inhoud tegen de elementen en is gelijktijdig extra beschermlaag. Zorg dat er een bagagelabel in de rugzak aanwezig is. Een lakenzak geeft altijd een schone slaapplaats, omdat onbekend is waar de overnachtingen gaan plaatsvinden, terwijl een zaklantaarn altijd handig is. Je mobieltje vergeet je vast niet, maar je oplader moet mee in de rugzak zitten. Afhankelijk van de bestemming is er een adapter nodig om een stopcontact te gebruiken en in tropische landen is een klamboe geen overbodige luxe.

bagage voor backpackers
Wat heb je allemaal nodig bij het backpacken?

Spullen die het reizen vereenvoudigen

Het is onvoorstelbaar hoe handig reisbestek, een beker, bord en een Zwitsers zakmes kunnen zijn. Superhandig zijn enkele tie-rips en een rolletje Ducttape. Het neemt weinig ruimte in beslag en kan een echte redder in nood zijn. Sommige reizigers zweren bij een slaapmasker, nekkussen en oordopjes. In warme oorden is een zonnebril (op sterkte) en een pet onmisbaar. Ben je van plan om vanaf een vaste verblijfplaats de omgeving te verkennen, dan is een kleinere rugzak handig om mee te nemen. Een waterfles pas hier zeker altijd in. Voor een schrijfblokje, pen, vochtig toiletpapier en een goed slotje voor de rugzak is altijd wel ruimte aanwezig. Het slot kan ook worden gebruikt om een locker op locatie te sluiten.

Medische zaken

Medische middelen zijn sterk afhankelijk van de eigen situatie en bestemming. Wat heb je echt nodig en hoe lastig is het in het buitenland verkrijgbaar. Paracetamol, DEET, en diareeremmers zijn handig om standaard mee te nemen bij het backpacken, en dat is ook het geval voor een paar pleisters en een snelverband. (of een reizigers EHBO setje) Bij nood red dit de eerste behoefte. Zorg voor het begin van de reis voor een voorraad eigen dagelijkse medicatie of tijdelijke medicijnen zoals malariatabletten.

Kleding

De hoeveelheid kleding zal sterk afhangen van de inhoud van de rugzak. In ieder geval moet je altijd over een droge set kleding beschikken. Een regenjack en warme trui geven net hem comfort als het echt nodig is. Speciale handdoeken voor reizigers zijn compact en drogen snel. Kies voor stevig schoeisel en denk daarna pas aan de modegevoeligheid. Een riem is altijd handig. In de ruimte die nog over is stouw je extra shirts, korte en lange broeken, onderbroeken en sokken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here