Welk vakantieland past bij mij?

0
1095
Welk vakantieland past bij me?

Wanneer je op vakantie gaat, is het belangrijk dat je dat in een land doet waar jouw ideale vakantie tot zijn recht komt. Voor de een is dat een strandvakantie, voor de ander een cultuurtrip of een bezoek aan een wereldstad tijdens een wereldreis. Hét vakantieland vinden dat bij jou of je partner past is dus bijna onmogelijk. Smaken en interesses verschillen nu eenmaal. Wel geven we je enkele tips waar je hopelijk wat aan hebt.

Zond, zee en strand

Wil je een ontspannen vakantie dan kies je voor een zond, zee en strandvakantie. Heerlijk tot rust komen op aan een strand of all-inclusive resort. Tegenwoordig is het niet moeilijk om dit soort plekjes te vinden, aangezien het meestal populaire toeristenbestemmingen zijn. Daardoor is er een goede infrastructuur aanwezig en is de bevolking gewend om Engels of een andere gangbare taal zoals Frans of Spaans te spreken. Ben je op zoek naar een vakantie waarbij je heerlijk kunt relaxen zonder zorgen? Dan is dit de vakantie voor jou!

Landen in deze categorie: Griekenland, Spanje (inclusief Canarische Eilanden), Curaçao, Cyprus, Turkije.   

Natuur en buitenactiviteiten

Ben je wat meer avontuurlijker aangelegd en wil je er graag op uit? Heerlijk wandelen, een avontuurlijke fietstocht of misschien op een trektocht door de jungle? Dan moet je absoluut voor een reis kiezen waar je naar de mooiste natuurplekjes in de wereld gaat. Je vindt natuurrijke plekken zowel dichtbij als verder van huis. Geheel afhankelijk van wat je interesses en gewenste reistijden zijn uiteraard. Landen die bekendstaan om hun activiteiten in de natuur of buitenlucht zijn vaak, anders dan Nederland, bezaaid met oerwouden, heuvels, bergen en diepe dalen of ravijnen. De ideale plek voor avonturiers dus.

Landen in deze categorie: Brazilië, Zuid-Afrika, Zwitserland, Oostenrijk, Indonesië, Thailand, Zweden, Noorwegen, Canada, Rusland.

Wat voor soort vakantie past bij je?

Kunst, cultuur, architectuur en historie

Door de eeuwen heen zijn er landen die een onmiskenbare stempel hebben gedrukt op de wereldgeschiedenis. Dit kan zijn omdat het invloedrijke landen zijn geweest, landen die hun cultuur (door middel van kolonisatie of verovering) hebben verspreid of doordat andere landen deze cultuur hebben overgenomen. Anderzijds zijn het landen die bekendstaan om hun kunsten, culturele invloeden zoals architectuur of een rijke historie. Nog altijd vind je er grote musea, indrukwekkende steden en bouwwerken, theaters en een rijk nachtleven.

Landen in deze categorie: Frankrijk, Portugal, Italië, Griekenland, Duitsland, Egypte, Marokko, Mexico.

De ideale trip bepaal jij!

Uiteraard zijn de landen die we hierboven noemden slechts tips. Het vraagt altijd om een goede voorbereiding als je op reis gaat. Het maakt niet uit naar wat voor land. Oriënteer je eerst goed op het doel van je reis. Wanneer je graag zon en zee ziet, maar er toch ook graag op uit gaat is het niet handig om voor een all-inclusive resort te kiezen. Als je graag rust zoekt, vermijd dan juist drukke steden of landen met een hoge verstedelijkingsgraad. Lijstjes maken met voorkeuren helpt daarbij. Ook ervaringen van vrienden of familie zijn waardevolle tips in dit geval. Kom je er echt niet aan uit naar wat voor land je zou willen? Bezoek dan een reisbureau. Of zoek online naar inspiratie en tips!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here