Wereldreis maken: 10 redenen om het te doen

0
304
Travel
Travel

Veel mensen dromen ervan om een wereldreis te maken. Er zijn maar weinig mensen die het echt doen. Dat terwijl er genoeg redenen zijn waarom je echt die wereldreis zou moeten maken. Dit zijn de beste 10:

1. Reizen is eenvoudig

De hele wereld over reizen is niet zo heel moeilijk, het is eigenlijk iets dat iedereen minstens één keer in zijn leven moet kunnen doen. Of je er nu voor kiest om een paar jaar of slechts een paar maanden over deze prachtige planeet te reizen, het is belangrijk om te zien wat deze wereld allemaal te bieden heeft.

2. Reizen opent je ogen

Als je je open stelt en bereid bent om het te zien, dan zal reizen je een ongelooflijk veelzijdiger mens maken. En dat is echt het ware doel van reizen, nietwaar?

3. Je leert jezelf kennen door te reizen

Alle uitdagingen en kansen die je ongetwijfeld zult meemaken tijdens een wereldreis, helpen je om jezelf eens echt te leren kennen.

4. Reizen zorgt voor betekenisvolle relaties

De mensen die je onderweg ontmoet, worden vaak vriendschappen voor het leven ofwel zeer gewaardeerde contactpersonen. Ze worden plaatsen op de kaart om later te bezoeken. Deze mensen geven je een kijkje buiten de vriendenkring van je woonplaats en dwingen je om nieuwe en verfrissende perspectieven op te nemen en uiteindelijk te beseffen dat iedereen, overal, hetzelfde is.

5. Reizen ontwikkelt ongekende vaardigheden

Soms realiseer je je pas dat je vaardigheden hebt die je nog nooit eerder hebt gebruikt. Door reizen komen deze vaardigheden naar de oppervlakte. Ze geven je een glimlach, wanneer je tevreden de bergtop hebt bereikt, een kloof bent overgestoken of een dorpeling hebt geholpen met opruimen na een storm. Het gebeurt zelfs wanneer je met succes een maaltijd hebt besteld in een landelijk Chinees restaurant.

Een hoge berg beklimmen.

6. Reizen helpt je nieuwe talen te leren

Er is iets zeer bevredigend aan het spreken van een paar woorden Grieks. Hoe je dank je wel in het Thais moet zeggen, een kamer boeken in Chili in gebrekkig Spaans, of simpelweg het luisteren naar mensen die spreken in een taal waarvan je werkelijk niets verstaat.

7. Reizen betekent vaak avontuur

Zip-linen over de jungle van Peru; met succes navigeren door de doolhofachtige straten van Venetië; afdingen op de traditionele markten van Marrakech; een speedboottocht maken in Nieuw-Zeeland of in een Land Rover springen en eropuit trekken om wilde dieren te zien in Tanzania: dit zijn de avonturen die de moeite waard zijn. Mensen zijn altijd op zoek naar avontuur, de opwinding van reizen is misschien wel de beste manier om het avontuur te vinden die we als mens nodig hebben.

8. Reizen geeft je perspectief

Door mensen uit andere culturen te ontmoeten, leer je dat de manier waarop je naar de wereld hebt gekeken niet is zoals de rest van de wereld. Andere culturen hebben andere meningen. In feite kan jouw standpunt enkele grote blinde vlekken bevatten. Door de wereld met eigen ogen te bekijken, en niet die van de media, verbeter je je visie en grip op de realiteit.

9. Reizen helpt je verder

Als je tussen banen, scholen, kinderen of relaties zit, kan reizen over de hele wereld een perfecte manier zijn om van een van deze levensfasen naar je volgende grote avontuur te gaan. Een grote reis zal niet alleen de overgang naar de volgende fase van je leven vergemakkelijken, het biedt je ook de kans om na te denken over waar je vandaan komt, waar je naartoe gaat en waar je uiteindelijk wilt komen wilt.

10. Reizen is leren

De wereld zien leert je zoveel, daar kan geen school tegenop. Reizen leert je economie, politiek, geschiedenis, geografie en sociologie op een intense, praktische manier zoals geen enkele opleiding zal doen. Gelukkig mag iedereen op reis, er zijn geen toelatingsexamen vereist.

Benieuwd hoe het reizen tijdens corona is? Lees dan deze blog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here