Een lokale ervaring in Zuid-Afrika

0
1226

Zuid-Afrika is in verschillende opzichten een vreemde eend in vergelijk met de meest andere landen in het zuiden van Afrika. Het land, met een Nederlandse koloniale geschiedenis, is welvarender en beter ontwikkeld dan vrijwel ieder ander land in Afrika. Toch staan met name de grote steden bij het grote publiek ook bekend als gevaarlijk en een gebied dat je beter niet kunt bezoeken. Hoewel delen van de grote steden inderdaad gevaarlijk kunnen zijn, heeft Zuid-Afrika ook erg veel te bieden en is het zeker niet nodig om je altijd op het gebaande pad te begeven. Een lokale ervaring maakt de reiservaring van Zuid-Afrika zelfs veel waardevoller en mooier.

Prachtige Zuid-Afrikaanse natuur

De Zuid-Afrikaanse natuur heeft alles dat je kunt voorstellen bij Afrika: de Big Five, eindeloze steppe, enorme kuddes hoefdieren en prachtige landschappen. Voor de natuurmens is Zuid-Afrika daarom ook een geweldige ervaring. Kies voor een georganiseerde trip, of huur zelf een auto en ontdekt het land op je eigen tempo. De wegen in Zuid-Afrika zijn over het algemeen goed. Ga je natuurgebieden in, hou dan rekening met meer onverharde wegen.

Onvergetelijk is de self-drive safari door Kruger park, misschien wel het beroemdste natuurpark ter wereld. In Kruger park kun je met je eigen voertuig rondrijden en de Big Five zien: leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn, maar ook diverse andere prachtige dieren, zoals antilopes, zebra’s, wildebeest en kudu. Geen enkele dierentuin kan op tegen het zien van deze prachtige dieren in de natuurlijke habitat. Met Footprint Zuid-Afrika reizen kun je zelf je reis samenstellen voor Zuid-Afrika, inclusief de zojuist genoemde self-drive safari door Kruger park.

Safari
Op safari door Zuid-Afrika is een prachtig iets. Ga wel goed voorbereid op pad.

Kaapstad: metropool en natuur in één

Kaapstad is in verschillende opzichten één van de mooiste steden van Afrika. De wereldberoemde Tafelberg domineert het beeld in de gehele stad. De stad heeft veel cultuur, maar is ook perfect voor zij die even willen uitrusten en aan het strand willen liggen. Wil je toch weer de natuur in, dan kun je naar de voet van de Tafelberg reizen en deze beklimmen in ongeveer 3-4 uur. Wil je liever niet lopen, dan is er ook een kabelbaan die je naar de top van de berg brengt. Vanaf de Tafelberg heb je een geweldig uitzicht over Kaapstad en de kustlijn.

 

Tafelberg - Kaapstad
De Tafelberg in Kaapstad is een schitterende berg, die je moet beklimmen om een prachtig uitzicht over de stad te krijgen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here