[tdc_zone type=”tdc_content”][vc_row][vc_column]

Reizen in Azië

Voor veel mensen staat reizen in Azië op hun bucketlist. We geven ze groot gelijk. Het continent Azië is niet alleen enorm, maar er valt ook nog eens ontzettend veel te beleven. Elk land heeft zijn eigen cultuur en geschiedenis. Je vindt er eeuwenoude tempels, geweldige stranden, bijzondere tradities en indrukwekkende landschappen. Daarnaast is reizen in Azië ook nog eens spotgoedkoop. Dit maakt het de ideale plek voor een budgetreis. En dan hebben we het nog niet eens over het heerlijke Aziatische eten gehad. Al met al, reizen in Azië is een avontuur.

Reizen in Azië: welke landen?

Bij de gedachten aan Azië denken mensen vaak al snel aan Thailand, Indonesië of Vietnam. Dit zijn de bekendste landen in Azië om te backpacken, maar er is zoveel meer te zien. Wat dacht je van de minder bekende plekken als Myanmar, Laos en Cambodja? Maar ook een rondreis door het enorme China is een indrukwekkende ervaring. En wist je trouwens dat Rusland grotendeels ook bij Azië hoort? Je leest het al, voor reizen in Azië zijn er volop mogelijkheden. Het is maar net waar jij van houdt en wat jij tijdens je reis wilt zien.

Jouw manier van reizen

Naast dat er in Azië ontelbare reisbestemming zijn, kun je er ook op veel verschillende manieren naartoe reizen. Veel mensen kiezen ervoor om naar Azië te vliegen met het vliegtuig. Eenmaal op bestemming heb je de keuze om per trein, taxi, motor of interne vlucht verder te reizen. Toch is het vliegtuig niet de enige optie om in Azië te komen. Je kunt er ook met de trein naartoe reizen. Vanaf Moskou start de Trans Siberië Express, die vervolgens dwars door Mongolië en China loopt. Houd je van treinreizen en wil je meerdere plekken in Azië zien? Dan is deze bijzondere treinreis een aanrader.

De juiste reis voor jou

De perfecte reis is voor iedereen anders. Waar de één graag gaat backpacken in hostels, kiest de ander liever voor luxere accommodaties. De ene persoon vindt het geweldig om verschillende wereldsteden te zien, de ander duikt juist liever de natuur in. Het leuke is dat je helemaal zelf bepaalt wat je tijdens je reis gaat doen. Kun je niet kiezen? Maak dan een mooie mix van activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van cultuur, natuur en relaxen. Het maakt in principe niet uit wat je doet tijdens je reis in Azië. Het belangrijkste is dat je ervan geniet en uiteindelijk terugkijkt op een mooie tijd.

Informatie en inspiratie

Meer weten over reizen in Azië? Kijk dan eens rond op deze pagina. Je vindt er diverse blogartikelen over allerlei landen. Hierin staat veel informatie én inspiratie. Ben je op zoek naar tips voor je reis naar Azië? Deze vind je in onze blogs met reistips. Veel lees- en reisplezier!

[/vc_column][/vc_row][/tdc_zone]