Kamperen in stijl

0
1179

Kamperen is hip. Dit jaar is het aantal overnachtingen op een camping met 4% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent dat er ruim 2 miljoen extra overnachtingen zijn geboekt! Toch is lang niet iedereen is hiervoor te charmeren. Sommige mensen gruwelen al bij het idee van slapen op een dun matje in een koud tentje vol muggen. Om dan nog te zwijgen over het met een wc-rol over de camping heen te moeten lopen als je je behoefte moet doen. Voor diegene die dit niet zien zitten, maar toch graag dichter bij de natuur willen zijn dan in een hotel te zitten, is er een oplossing: glamping.

Glamping

Glamping is een samengesteld woord van ‘glamorous camping’. Hiermee pak je het comfort van een hotel, maar heb je tegelijkertijd toch nog de natuurlijk omgeving van het kamperen. De trend van glamperen is overgewaaid vanuit zuid-Afrika. Hier zijn luxe tenten voor reizigers die op safari gaan. Glamping kan op verschillende manieren gebeuren. Er zijn luxe compleet ingerichte tenten (lodgetent), of uitgebreide stacaravans. Deze tenten zijn in sommige gevallen ook nog helemaal in thema opgemaakt. Een gemiddelde ‘glamtent’ is voorzien van: een kingsize bed, koelkast, keuken met alle nodige apparatuur, eigen sanitairvoorzieningen, een ruime kledingkast en nog veel meer handige design meubels. Het voordeel van al die luxe is onder andere dat je veel minder mee hoeft te nemen. Een koffer met kleding en wat andere basisspullen is in principe voldoende. Ook voor gezinnen is het een ideale vakantie. Er zijn namelijk ook glamping-accommodaties met een speciale kinderhoek.

Lekker tot rust komen in bed
Lekker tot rust komen in bed

Wereldwijd populair

Ondertussen zijn er wereldwijd glamping campings te vinden. Deze glampings zijn in het algemeen bij bijzonder natuurgebieden gevestigd. In Nederland zijn er ook verschillende ‘bijzondere’ glamping-accommodaties te vinden. Zo kun je in Flevoland overnachten in een speciaal ontworpen boomhut. En in Texel kan je slapen in een Yurt (traditionele Mongoolse tent) die midden in het duin staat. De ene camping is wat duurder dan de andere. De prijs voor 1 nachtje kamperen varieert van €60,- tot wel over de €300 euro! Hoe luxer het wordt, hoe dieper in de buidel gegraven moet worden.

Alternatief voor de Glamping

Toch nog niet overtuigd? Dan is er altijd nog de keuze om toch voor een gewone camping te kiezen. Een kwalitatief goede slaapzak doet ook wonderen. Dit is echter voor in een ander artikel. Klik hier voor een overzicht van goede slaapzakken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here