Reizen in Europa

Als je wilt reizen in Europa, kun je alle kanten op. Letterlijk! Of je nu naar het noorden, oosten, zuiden of westen gaat. Elk deel van Europa is de moeite waard en heeft zijn eigen charmes. Het leuke aan reizen in Europa is dan ook dat je veel keuze hebt. De Zuid-Europese cultuur is bijvoorbeeld totaal anders dan de cultuur in het oosten van Europa. Ga je relaxen op de Spaanse stranden of liever hiken in de Noorse bergen? In Europa kan het allemaal.  

Landen om te reizen in Europa

Europa is het continent waar elk type reiziger aan zijn trekken komt. Er zijn zoveel verschillende landen, vakantiebestemmingen en landschappen, dat het soms zelfs moeilijk is om te kiezen. Populaire vakantielanden in Europa zijn Spanje, Italië en Frankrijk. Je vindt er diverse drukbezochte badplaatsen, maar ook veel onontdekte karakteristieke stadjes.

Het oosten van Europa is nog niet door de grote menigte ontdekt, maar daarom zeker niet minder mooi. De omgeving kenmerkt zich door prachtige natuur en verassende steden. Wat dacht je van een lang weekend naar Krakau of een roadtrip langs de kust van Kroatië?

De avonturiers en bergwandelaars onder ons, halen hun hart op hart in het noordelijke deel van Europa. Noorwegen, Finland en Zweden hebben het perfecte landschap om te genieten van adembenemende uitzichten in de natuur.

Houd jij het liever wat dichter bij huis? Ook in Nederland, Duitsland en België zijn genoeg leuke bezienswaardigheden. De Belgische Ardennen, Texel of de Alphen zijn prachtige vakantiebestemmingen, die ook nog eens dichtbij huis zijn. Perfect als je er even een paar dagen tussenuit wilt. Een ding is zeker: reizen in Europa biedt volop mogelijkheden.

Het juiste vervoer

Reizen in Europa kan op veel verschillende manieren. Een snelle manier om te reizen binnen Europa is het vliegtuig. Via Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven ben je binnen de kortste tijd in andere Europese steden. Een andere manier om te reizen in Europa is met de trein. Een unieke manier om dit te doen is met een Interrail Europa Pass. Met deze pas reis door Europa per trein. Betaalbaar én avontuurlijk. Heb je een auto tot je beschikking? Denk er dan eens over na om een roadtrip door verschillende landen te maken. Een geweldige ervaring!

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar informatie en inspiratie over reizen in Europa? Dan ben je hier op de juiste plek. Op deze pagina vind je diverse artikelen over verschillende landen in Europa. Ook vind je er volop reisideeën en tips. We wensen je veel lees- en reisplezier toe!

Granada

Granada: authentieke stad in Zuid-Spanje

Granada is een aangename stad in het zuidoosten van Spanje. Met zijn 236.000 inwoners heeft...

Ontdek het prachtige Nederlandse natuurlandschap

Wat veel mensen niet of nauwelijks weten is dat Nederland over prachtige natuurgebieden beschikt. Neem...

Kerstmarkten in Europa

Het wordt weer koud buiten en we leven weer massaal naar de kerst toe. In...

Kamperen in stijl

Kamperen is hip. Dit jaar is het aantal overnachtingen op een camping met 4% gestegen...
Marienplatz

Reizen in Duitsland

Bereid je voor op een achtbaan van gezellige feestjes, smakelijke traktaties en verleidingen als ongekende...
Bezichtigingen Londen

Bezichtigingen in Londen

Londen staat bol van de gebouwen die je simpelweg moet zien als je de stad...

Sportieve vakantie in Nederland

Wil je een sportieve vakantie in Nederland? Bezoek één van de vele mountainbike parcours in...

Overnachten in een Portugees vakantiehuis

Er zijn veel verschillende overnachtingsmogelijkheden in de steden en dorpen die in Portugal liggen. Je...

Bezienswaardigheden IJsland

Als IJsland wordt bezocht als toeristische bestemming dan is met name de hoofdstad Reykjavik en...

Een weekendje naar Praag

In de Tsjechische hoofdstad vind je een schat aan rijke historie. Er zijn diverse bezienswaardigheden...