[tdc_zone type=”tdc_content”][vc_row][vc_column]

Reizen in Europa

Als je wilt reizen in Europa, kun je alle kanten op. Letterlijk! Of je nu naar het noorden, oosten, zuiden of westen gaat. Elk deel van Europa is de moeite waard en heeft zijn eigen charmes. Het leuke aan reizen in Europa is dan ook dat je veel keuze hebt. De Zuid-Europese cultuur is bijvoorbeeld totaal anders dan de cultuur in het oosten van Europa. Ga je relaxen op de Spaanse stranden of liever hiken in de Noorse bergen? In Europa kan het allemaal.  

Landen om te reizen in Europa

Europa is het continent waar elk type reiziger aan zijn trekken komt. Er zijn zoveel verschillende landen, vakantiebestemmingen en landschappen, dat het soms zelfs moeilijk is om te kiezen. Populaire vakantielanden in Europa zijn Spanje, Italië en Frankrijk. Je vindt er diverse drukbezochte badplaatsen, maar ook veel onontdekte karakteristieke stadjes.

Het oosten van Europa is nog niet door de grote menigte ontdekt, maar daarom zeker niet minder mooi. De omgeving kenmerkt zich door prachtige natuur en verassende steden. Wat dacht je van een lang weekend naar Krakau of een roadtrip langs de kust van Kroatië?

De avonturiers en bergwandelaars onder ons, halen hun hart op hart in het noordelijke deel van Europa. Noorwegen, Finland en Zweden hebben het perfecte landschap om te genieten van adembenemende uitzichten in de natuur.

Houd jij het liever wat dichter bij huis? Ook in Nederland, Duitsland en België zijn genoeg leuke bezienswaardigheden. De Belgische Ardennen, Texel of de Alphen zijn prachtige vakantiebestemmingen, die ook nog eens dichtbij huis zijn. Perfect als je er even een paar dagen tussenuit wilt. Een ding is zeker: reizen in Europa biedt volop mogelijkheden.

Het juiste vervoer

Reizen in Europa kan op veel verschillende manieren. Een snelle manier om te reizen binnen Europa is het vliegtuig. Via Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven ben je binnen de kortste tijd in andere Europese steden. Een andere manier om te reizen in Europa is met de trein. Een unieke manier om dit te doen is met een Interrail Europa Pass. Met deze pas reis door Europa per trein. Betaalbaar én avontuurlijk. Heb je een auto tot je beschikking? Denk er dan eens over na om een roadtrip door verschillende landen te maken. Een geweldige ervaring!

Op zoek naar inspiratie?

Ben je op zoek naar informatie en inspiratie over reizen in Europa? Dan ben je hier op de juiste plek. Op deze pagina vind je diverse artikelen over verschillende landen in Europa. Ook vind je er volop reisideeën en tips. We wensen je veel lees- en reisplezier toe!

[/vc_column][/vc_row][/tdc_zone]