Topplaats in Thailand: Khao Lak

0
1160

Khao Lak is een plaats en regio in de provincie Phang Nga, gelegen in het westen van Thailand. De plaats ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van het eiland Phuket. De verschillen tussen beide plaatsen zijn echter levensgroot. Waar Phuket super toeristisch is en 24 uur per dag leeft, is Khao Lak juist meer provinciaals. Hier tref je geen discotheken aan en is het ritme meer geschikt voor natuurliefhebbers en rustzoekers, maar ook voor complete gezinnen. Voor deze doelgroep zijn er voldoende fraaie hotels, restaurants en souvenirwinkels te vinden.

Zonsondergang
De zonsondergang is fantastisch om te zien.

Tragisch genoeg was Khoa Lak een van de zwaarst getroffen gebieden tijdens de tsunami in 2004 waardoor er ongeveer 6000 doden te betreuren waren. De streek is momenteel hersteld waarbij de uitstraling nog mooier is geworden dan voor de ramp. En dat voor een stad die toch al voorzien is van kilometers lange, vaak ongerepte zandstranden die zijn omzoomt door vele palmbomen. Gelegen aan een beschutte baai is de totale lengte aan stranden ruim 25 kilometer waar het mogelijk is om in alle rust van de omgeving te genieten.

Khao Lak
Khao Lak is een prachtige plaats met een uitgerekt strand.

Khao Lak is een hele fijne plaats voor een ongerepte strandvakantie, maar is ook zeer geliefd bij snorkelaars en sportduikers. De onderwaterwereld is gewoonweg spectaculair al kan de zee onder invloed van de wind soms wel troebel zijn. Door de nabije aanwezigheid van de 7 Similan eilanden die worden beschouwd als een van de beste duik- en snorkel plekken ter wereld is Khao Tak een uitstekend vertrekpunt voor excursies en dagtochten. Deze vorm van toerisme is dan ook economisch zeer belangrijk voor deze regio. Een andere aanrader is een bezoek aan het Khao Lak National Park en het Khao Sok National Park. Dit zijn eeuwenoude regenwouden die adembenemende vergezichten afwisselen met vele grotten en kalksteenrotsen. Hier waan je jezelf even in een geheel andere wereld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here