Vive la France: unieke plekjes in Frankrijk

0
742
De Dordogne, een favoriete vakantieplek in Frankrijk

Samen met Italië, Spanje of Duitsland is Frankrijk verreweg het meest populaire vakantieland onder Nederlanders. Frankrijk is natuurlijk een land met een uitgesproken cultuur, unieke geschiedenis, verrassende natuur en mooie landschappen. Ondanks het coronavirus, kan het nooit kwaad om alvast een beetje weg te dromen over je volgende vakantie! Want Frankrijk is en blijft een land vol ontdekkingen. Wij selecteren een aantal bijzondere plekjes voor je. Bon voyage!

Gorges du Verdon: Frankrijks eigen Grand Canyon

Houd je wel van een beetje uitdaging tijdens je vakantie? Dan is de Gorges du Verdon een schitterende plek. Het is een groot ravijn die loopt tussen de departementen Var en Alpes-de-haute-Provence, in het zuiden van Frankrijk. De kloof slingert zich door ongerepte natuur, schitterende rotsformaties, bergen en bevat kraakhelder, blauw water. De steile rotswanden zijn populair onder bergbeklimmers. Ook kun je er fantastische mountainbikeritten maken, wandeltochten of raften in de roerige wateren. In de streek vind je veel campings en voorzieningen voor toeristen.

Dwars door de Dordogne

De Dordogne staat al jarenlang bij veel Nederlands hoog in het lijstje van favoriete vakantieplekken in Frankrijk. Het is een typisch Franse streek met eigenlijk alles wat het land te bieden heeft. Mooie natuur, boeiende architectuur, goede toeristenvoorzieningen en vele bezienswaardigheden. Dankzij de vele campings vind je er dan ook ieder jaar veel Nederlanders terug. Vind je dit niet erg en wil je juist dat er een bekende taal in je omgeving wordt gesproken, bezoek dan zeker deze streek eens.

Middeleeuws Frankrijk

Houd je van historische stadjes die schitteren in de middagzon? Dan is Caen in Normandië echt een stad voor jou. Deze stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog weliswaar grotendeels beschadigd, maar al vrij snel werden de historische vakwerkhuisjes terug opgebouwd. De stad ligt centraal in Normandië en is uitstekend bereikbaar via het openbaar. Het vormt ook een prima uitvalsbasis om de stranden van D-Day en andere oorlogsmonumenten, slagvelden en historische plekken in de regio te bezoeken. Liever wat meer de natuur in? Bezoek dan de verschillende dorpen en steden in de Elzas, aan de grens met Duitsland.

De unieke combinatie van dieren in de Camargue
De unieke combinatie van Flora en Fauna in de Camargue maakt het tot een van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa!

Een andere wereld: de Camargue

De Camargue is een wonderbaarlijk stukje van Europa. Deze streek in het zuiden van Frankrijk is onderdeel van de Côte D’Azur, maar dat zou je haast niet zeggen. Dat komt met name doordat het één groot natuurgebied is. En je vindt er in de zomermaanden zelfs flamingo’s. Alsof je op een Afrikaanse savanne bent! Ook de bekende wilde paarden van de Camargue zijn kenmerken. Ben je in de buurt? Of wil je graag een natuurlijke vakantie? Dan is deze regio en natuurpark echt de moeite van een bezoek waard.

Ontdek meer bijzondere plekken

Ben je op zoek naar meer bijzondere plekken in Frankrijk? Volg dan onze pagina met inspiratie en tips. Laat je verrassen door al het moois wat de wereld te bieden heeft. En onthoud dat je nooit te oud bent om te reizen. Wat wordt jouw volgende bestemming?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here