Tips voor een weekendje weg

0
3500
Wil je genieten van een weekend weg? Lees hier alle opties.

Voor een leuk weekendje weg zijn er zoveel verschillende keuzes. Ga voor een verwenweekend met een vriendin, of een weekendje in een vakantiepark met het gezin. Kies voor een stedentrip, of een heerlijk romatisch weekend weg met je partner.

Stedentrips weekendje weg

In Europa zijn er veel leuke steden om een weekend naar toe te gaan. Ga bijvoorbeeld naar İtalie en bezoek daar Rome. Ga naar het oude centrum en geniet daar van de oude Romeinse cultuur. Zo vind je hier ook een Colosseum.

Als je aan Rome denkt, denk je aan het Colosseum.
Het Colosseum is al jarenlang een van de mooiste bezienswaardigheden in Rome.

Of ga naar Milaan en bezoek het klooster Sante Maria dell Grazie, waar het beroemde schilderij Het Avondmaal te zien is. İn het museum Pinacoteca kunt ook ook veel beroemde schilderijen bewonderen. Denk aan Rembrandt en Michelangelo.

Verwenweekend

Wil je een weekend relaxen, samen met een vriendin? Dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een wellnessweekend in de thermen van Spa. İn de Ardennen in België ligt het beroemste kuuroord. Er zijn Health & Beauty programma’s. Je kunt in de bekende baden met het mineraalrijke water van de Marie-Henriette bron, voor verlaging van de bloeddruk. Een weekend om heerlijk te rust te komen.

Romantisch weekend

Een leuke idee voor een romantisch weekend is een overnachting in een kasteel. Ga bijvoorbeeld naar Valkenburg in Zuid-Limburg. Hier staat het kasteelhotel Chateau St. Gerlach, wat ligt in een prachtige omgeving. Het is omringd door een wijngaard en rozentuin en ligt 10 minuten rijden van Valkenburg en Maastricht. Een top locatie voor een romantisch weekend met je partner.

Platteland in Limburg
Wil je meer de natuur opzoeken? Dan kan je ook perfect in Nederland terecht. In Limburg is erg veel groen.

Weekendje weg met het gezin

Voor een weekendje weg met het gezin kun je naar de bungalowparken van Center Parcs. Deze parken liggen allemaal midden in de natuur. Je kunt er vertoeven in het subtropische zwemparadijs, met de kids naar de kinderboerderij en ‘s avonds lekker eten op het park.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here