Wat mag je meenemen in een vliegtuig?

0
1336

Bij het inpakken van je bagage komt het begin van je vakantie in zicht en daarmee komen ook de vragen omtrent dingen die je al dan niet mee mag nemen in het vliegtuig. Het zijn soms simpele dingen waarvan je jezelf afvraagt of ze mee mogen terwijl het bij andere zaken duidelijk is dat ze verboden zijn om mee te nemen.

Verschil tussen hand- en ruimbagage

De vraag ‘wat mag je meenemen in een vliegtuig’ maakt een onderscheid tussen ruim- en handbagage. Zoals bekend zijn de regels voor handbagage die je meeneemt in de cabine strikter en strenger dan voor een koffer of reistas die je incheckt als ruimbagage.

  • Handbagage: Let altijd goed op de afmeting van je handbagage. De regels van wat toegestaan is verschillen per luchtvaartmaatschappij. Op internet vind je alle ins en outs over de huidige regelgeving. Als je alleen handbagage bij je hebt met daarin shampoo, zeep etc. verpak deze dan in een doorzichtig zakje en neem altijd kleine verpakkingen mee van minder dan 200 ml. Spuitbussen zijn eveneens verboden, neem dus een deodorant roller mee en géén haarlak. Tegenwoordig staat er bij de incheckbalie een weegschaal waar je handbagage in moet passen. Heb je meer kilo’s dan toegestaan dan zal je daarvoor bij moeten betalen.
  • Ruimbagage: Langere vakanties zorgen vaak voor meer bagage die je meeneemt in een koffer en/of reistas. Deze bagage check je in en wordt vervoerd in het ruim. De regels voor wat je mee mag nemen zijn wat minder strikt dan bij handbagage. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kun je 20 of 30 kg ruimbagage inchecken én een stuk handbagage aan boord meenemen. Weegt je ruimbagage meer dan ben je een toeslag per extra kilo verschuldigt.

Altijd verboden

Uiteraard zijn er items die bij iedere vorm van bagage verboden zijn. Wapens, veel spuitbussen, brandgevaarlijke en chemische stoffen zijn niet toegestaan. Per luchtvaartmaatschappij zijn verschillende afmetingen van toepassing. Zorg dat er aan je koffer of tas geen uitsteksels zitten waardoor je bagage op de bagageband kan blijven steken. Benodigdheden als buggy’s kunnen ook ingecheckt worden.

handbagage
Wat mag je meenemen in het vliegtuig? Dat is een veelvoorkomende vraag.

Lees de informatie van de luchtvaartmaatschappij

Om precies te weten waar je aan toe bent als je op vakantie gaat met bagage lees dan de informatie van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist. Vragen kun je altijd stellen bij de klantenservice. Zo voorkom je op de dag van vertrek eventuele problemen en kun je ontspannen op reis vertrekken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here