Een weekendje naar Praag

0
1470
Wil je een weekend naar Praag? Dan mag je deze bezienswaardigheden niet missen!

In de Tsjechische hoofdstad vind je een schat aan rijke historie. Er zijn diverse bezienswaardigheden waarbij je je ogen uitkijkt. Zo is er de Joodse wijk Josevof, met meerdere indrukwekkende synagoges en natuurlijk een Joodse begraafplaats. Als man moet je er iets voor over hebben, want hier is het dragen van een keppeltje verplicht. Ook het Oude Stadhuis van Praag is een schitterend monument, voorzien van een astronomische klok welke dateert uit 1410.

Bezienswaardigheden in Praag

Zoals je in elke kathedraal een kaars kunt aansteken om je overleden dierbaren te gedenken of te bidden voor iemand die ernstig ziek is, is er naast een prachtige kathedraal nog een plek in Praag waar je een wens mag doen. Dat is de Karelsbrug, een verbinding tussen de Oude Stad en de wijk Malá Strana die een lengte kent van maar liefst 520 meter. Wanneer je halverwege de brug bent en over een van de details van de koperen afbeelding strijkt, zullen je wensen uitkomen. Je herkent de afbeelding vanzelf, omdat het een van de weinige details is met een glimmend uiterlijk. Beleef je liever een kerkelijke sfeer voor het uitkomen van je wensen, weet dan dat de Sint-Vituskathedraal de deur altijd voor je open heeft staan. De kathedraal bestaat uit meerdere soorten bouwstijlen en heeft 3 torens, waarvan een maar liefst 99 meter hoog is.

Kathedraal van Sint Vitus
De Sint-Vituskathedraal is nog altijd een enorme trekpleister van Europa.

Theater in Praag

In de Nieuwe Stad van Praag is in 1868 het Nationaal Theater gebouwd. Het gebouw kent een Neorenaissance architectuur, binnen geniet je van de majestueuze uitstraling. Het theater heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de wedergeboorte van Tsjechië en wordt nog steeds gebruikt voor allerlei culturele voorstellingen.

Nationaal Theater van Praag. Een must see wanneer je een weekendje naar Tsjechië gaat
Het nationaal theater van Praag wordt door tienduizenden mensen bezocht per jaar. De meest grote toneelvoorstellingen worden hier gehouden.

Een ander gebouw met een theatrale uitstraling is het Dansende Huis. Dit gebouw staat in de wijk Nové Mĕsto, dat in de vorm van een dansend paar is gebouwd. Het Dansende Huis is bij sommigen beter bekend als het Fred-and-Ginger-gebouw, genoemd naar het welbekende dansende filmpaar Fred Astair en Ginger Rogers. Het gebouw is alleen vanaf de straatkant te bewonderen; er wonen namelijk gewoon mensen in.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here